Srušen rekord vodostaja Mrežnice iz 2014., voda odnijela most u Zagorju

Vijesti 16. svi 202306:57 > 22:38 0 komentara

Zbog obilnih oborina u tijeku su aktivnosti obrane od poplava u više županija, najviše u Zadarskoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Službe su na terenu i nastavljaju s poduzimanjem svih potrebnih radnji na prevenciji i jačanju postojećih obrambenih nasipa te pripremama za nadolazeće vodne valove.

Maksimalni vodostaji rijeke Kupe u Karlovcu i Une u Hrvatskoj Kostajnici očekuju se tijekom srijede 17. svibnja 2023. Iz pravca Slovenije također se očekuje i formiranje velikog vodnog vala rijeke Save te su zbog potrebe snižavanja njezinog vodostaja na sisačkom i jasenovačkom području, od danas ujutro otvorene ustave Prevlaka i Trebež, putem kojih se dio velikih voda rijeke Save upušta u retenciju Lonjsko polje.

Stanje u Gračacu i Obrovcu jutros je nešto bolje iako je i dalje teško. Vodostaj rijeke Otuče u Gračacu i Zrmanje u Obrovcu su u laganom opadanju, ali stanje je i dalje ozbiljno. U Gračacu se pomoću radnih strojeva buše rupe u tlu kako bi se voda mogla brže povući, a u Obrovcu se ispumpava voda iz dijela grada koji je ograđen zečjim nasipom.

Zbog velike količine oborina proteklih dana raste vodostaj rijeke Save u Zagrebu.

Sve o poplavama u ponedjeljak smo pratili OVDJE.

N1
N1
N1
N1
N1
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
MUP
MUP
MUP, Ilustracija
MUP
MUP
MUP
MUP
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!