Problemi na najpoznatijoj hrvatskoj plaži? “Netočno je da je sezona uspješna”

Vijesti 22. kol 202315:02 7 komentara
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Netočno je da je turistička sezona u Bolu uspješna, kaže Dario Kožul predsjednik udruge koncesionara na javnom i pomorskom dobru općine Bol, referirajući se na izjavu Ante Trutanića, direktora TZ Bol u Dnevniku N1.

“Do 31.07. ukupni broj noćenja u privatnom smještaju je bio za više od 10.000 manji u odnosu na 2022. godinu. Do toga datuma ogromna većina ugostitelja i ostalih uslužnih djelatnosti (male trgovine, brodari, iznajmljivači rekvizita za plažu) bilježe između 10 i 35% slabije rezultate u odnosu na prošlu godinu”, rekao je Kožul.

Dodaje kako su jedini rekorderi Blusun hoteli koji su sa svojim last minute, praktično, all inklusive ponudama doveli masu prosječnih gostiju “koje su zaključali u svoje hotele te tako direktno utjecali na značajno smanjenje potrošnje gostiju u destinaciji kao i na rušenje vlastitog i imidža čitave destinacije”.

“Bilo kakva spomen ‘ekskluzivnog turizma’ u našoj destinaciji je u najmanju ruku groteskna! Da ne bi bilo zabune, sve gore navedeno nikako se ne može pripisati sadašnjem direktoru TZ Bol jer nema ni godinu dana da je stupio na tu dužnost”, dodaje Kožul.

Podsjetimo, Trutanić je u Dnevniku emitiranom 20. kolovoza rekao kako je u razdoblju od 11. do 31.7. ove godine općina Bol ostvarila 10 posto više noćenja i 12 posto više dolazaka. “Premašili smo lanjske rezultate i poprilično smo zadovoljni. Očekivano, rekao bih”, napomenuo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare