Profesionalni vozač o kolapsu: “To je ludilo, gdje ćeš s malom djecom na put?”

Vijesti 28. velj 202313:31 0 komentara
N1

U Vukovoj Gorici razgovarali smo s profesionalnim vozačem Josipom Jovićem koji nam je ispričao kako je nekoliko dana zapeo u Kninu zbog snijega koji je izazvao prometni kolaps na brojnim prometnicama.

“Vraćam se iz Knina, idem za Zagreb. U Knin sam došao u subotu navečer. Vidio sam da se neću moći probiti pa sam odlučio prenoćiti jednu noć i onda za Zagreb, ali ujutro kad sam se probudio, vidio sam da je ludilo počelo i onda sam ostao u Kninu još tri noći spavati”, kazao je Josip Jović.

Spavao je u kamionu, u centru Knina, a olakšavalo mu je, kaže, što je su blizu bili kafići, restorani i trgovina.

Ovakvo nešto kao proteklih dana ne pamti u svojoj profesionalnoj karijeri.

“Već dugo vozim. Izbjegavam ovakve situacije. Svi smo mislili da će ovo potrajati samo dan ili noć, ali da će biti sve dva, tri dana biti zatvoreno i za auta, to ne pamtim”, dodao je.

Kaže da je oduzimanje vozačke dozvole prava kazna za nesavjesne vozače koji su kretanjem na put bez adekvatne zimske opreme i ignoriranjem zabrana prolaska na nekim cestama otežali posao zimskim službama, ali i ugrozili vlastite živote i živote onih koji su ih morali izvlačiti.

“Dok sam bio u Kninu dosta ljudi je dolazilo s obitelji tražiti smještaj jer ne mogu dalje. To je ludilo, gdje ćeš s malom djecom na put? Pučka pravobraniteljica: Meni nije potpuno jasan ovaj zakon, a kamoli građanima Gledaj televiziju, slušaj radio, informiraj se jer ne možeš, a pogotovo ne s ljetnim gumama, na ovakav snijeg”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE VIŠE

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!