Profesor koji se potukao s učenikom otkrio što ga je isprovociralo: Rekli su da sam četnički vojvoda

Pixabay / Ilustracija

Profesor (61) snimljen kako se u zagrebačkoj Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića sukobljava s učenikom uhićen je i ispitan na policiji te će biti mjesec dana u istražnom zatvoru. No, tvrdi da nije bio pijan.

“U krivu sam. Znam da moram prestati s povremenim pivicama. I znam da nisam trebao tako reagirati jer sam ipak ja profesor i zbog toga mi je jako žao. Ali poričem da sam bio u razredu pod utjecajem alkohola. Bilo je to na četvrtom satu nastave. (…) Jedan učenik je puštao glazbu na satu, drugi je bacao kuglice koje je ukrao s novogodišnjeg bora”, izjavio je profesor, prenosi Jutarnji list, pa nastavio:

“Onda je jedan digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda. Pitao sam ih “Tko vas je tako odgojio!?” (…) S police je pala remenica i udarila đaka. Nastavili su me dalje provocirati, a jedan učenik mi je rekao “Ajmo popiti bombicu van.” Tom jednom đaku koji se ozlijedio rekao sam da se makne od mene te sam ga odgurnuo i pali smo. A ostali đaci su to sve gledali i doslovno navijali.”

To je dio obrane dugogodišnjeg profesora. Ono što ga sad čeka je potencijalnih osam godina zatvora. Jer, nakon njihova sukoba zatražena je policijska intervencija te se utvrdilo da su dva učenika lakše ozlijeđena. Obojici je odmah pružena liječnička pomoć, te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. Nije bilo potrebe da ih se hospitalizira, objavila je policija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.