Profesora sud pušta na slobodu. Ne smije raditi u školi da se opet ne potuče s učenicima

Crna kronika 22. pro 202314:49 5 komentara
Unsplash/Feliphe Schiarolli

Nakon žalbe obrane profesoru je ukinut istražni zatvor, no sud mu je izrekao mjeru zabrane obavljanja službene dužnosti.

Profesor zagrebačke Strojarske tehničke škole koji je bio uhićen zbog sukoba s učenicima bit će pušten da se brani sa slobode. Potvrdio je to za N1 njegov odvjetnik Veljko Miljević dodajući da je profesoru izrečena mjera zabrane obavljanja službene dužnosti, konkretno predavača u srednjoj školi.

U međuvremenu je škola pokrenula i postupak za otkaz.

Za što je sve prijavljen?

Profesor je, kako smo već javljali, pritvoren da ne ponovi kazneno djelo što mu je stavljeno na teret. Prijavljen je zbog nanošenja lakih ozljeda, te pokušaja nanošenja teških ozljeda, kao i dva kaznena djela povrede djetetovih prava. Za ta kaznena djela propisano je i do osam godina zatvora.

Tužiteljstvo je protiv njega zatražilo istražni zatvor kako ne bi ponovio kazneno djelo što je sud prihvatio. Doznajemo da je ovaj 61-godišnjak u više navrata do sada prekršajno procesuiran, ali je sud sada ipak zaključio da ga se može pustiti da se brani sa slobode.

Je li nužan istražni zatvor?

Odvjetnik Miljević u žalbi je ukazao kako određivanje istražnog zatvora kao krajnja mjera mora biti razmjerno težini kaznenog djela. Istaknuo je da sud uvijek, kada je to moguće, mora okrivljeniku odrediti blažu mjeru umjesto istražnog zatvora.

Tako je na kraju i odlučeno, te profesor pušten da se brani sa slobode, ali zbog mjere zabrane više ne smije raditi svoj posao, dok traje ovaj kazneni postupak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare