Proljeće bez proljeća?! Stiže sunce, no brzo i nova promjena

Vijesti 03. svi 202307:08 0 komentara
Pixabay/ilustracija

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Pretežno oblačno je diljem Hrvatske, kiša pada uglavnom u središnjoj i zapadnoj unutrašnjosti, ali i na srednjem i južnom dijelu Jadrana. Vjetrovito je, osobito pod Velebitom, gdje bura udara olujnom snagom, stoga su na snazi ograničenja u prometu:

“Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok (Draga) i Šmrika, dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno jer zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu i osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom.”

Vozači, budite oprezniji no inače, jer su i kolnici u mnogim mjestima mokri i skliski. Zbog mjestimice obilnije kiše, moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali.

Oborine će biti i u nastavku srijede, još može biti lokalno obilnije oborine, osobito u Gorskom kotaru i Lici, a izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom može biti na području Dalmacije. Prema večeri će oborina biti sve rjeđa, a onda tijekom noći slijedi i postupno razvedravanje sa sjeverozapada.

Četvrtak će biti uglavnom suh. Malo kiše još može biti ujutro u gorju, na istoku zemlje. Bura će tijekom dana slabjeti.

Drugi dio tjedna donosi postupno toplije prilike, no neće biti posve stabilno. Ipak, petak i subota imaju velike šanse da prođu posve suho u većini predjela, dok nedjelja već nosi češće nestabilnosti, osobito u gorju.

Ako je suditi prema trenutačno dostupnim prognostičkim materijalima, novi tjedan bit će vrlo nestabilan, hladniji, često uz kišu i pljuskove.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!