Pronađeni ostaci aviona, slijedi očevid: “Nismo vidjeli tako drastičnu nesreću”

Crna kronika 21. svi 202306:56 0 komentara
HGSS

Policijski očevid i očevid Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu obavit će se u nedjelju, na mjestu pada zrakoplova 'Cirrus 20' na Kapeli, potvrdio je Hini glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin.

Odlučeno je tako jer je, kako je Hini rekao Petrin, za samu provedbu očevida puno bolje da se obavi za danjeg svjetla, te je dodao da se “nažalost, stradalima više ionako ne može pomoći”.

Petrin kaže da se u svom radu nisu sretali s tako drastičnom nesrećom ‘Cirrusa 20’, ali da taj tip zrakoplova spada u kategoriju Cessna, odnosno kategoriju zrakoplova do četiri osobe, a takvih nesreća ima dosta.

“Istragu zrakoplovnih nesreće treba provesti i na ovaj način, osim onako kako to radi policija radi utvrđivanja krivnje ili odgovornosti pojedinaca u svrhu njihovog kaznenog progona, zato jer se s točnim rasvjetljavanjem uzroka nesreće mogu dati sigurnosne preporuke, s ciljem sprječavanja takvih nesreća u budućnosti”, rekao je Petrin.

Spašavatelji na tlu pronašli su ostatke zrakoplova i to nešto iza 19,15 sati na šumovitom predjeli Mali Makovnik na planini Kapela u Ličko- senjskoj županiji.

Za sada nema službene potvrde koliko je osoba bilo u zrakoplovu, te jesu li svi poginuli, ali Hina neslužbeno saznaje od vatrogasaca iz potrage da je navodno u zrakoplovu bilo troje Nizozemaca, te da su i registracije zrakoplova nizozemske.

Sve je počelo danas u 12,30 sati kad je Hrvatska kontrola zračne plovidbe uočila da je s radara nestao zrakoplov koji je letio iz Maribora prema Puli, te je odmah o njegovom nestanku obavješten Operativni centar civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite i organizirana je potraga u koju je bilo uključeno 120 osoba na terenu, a prostor Kapele se pretraživao i helikopterom MORH-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!