Prosvjed zbog Platka: “Ne smijemo dozvoliti da institucije ne rade svoj posao”

Vijesti 04. velj 202317:52 0 komentara
RIPORTAL

Iduće srijede, 8. veljače u 18 sati u Rijeci će se održati prosvjed zbog napada MMA boraca na Platku kojem je prethodilo njihovo divljanje BMW-om po snijegu. Napadnuti su HGGS-ovac, muškarac koji mu je pokušao pomoći i žena. Policija je ovaj slučaj okarakterizirala kao prekršaj iz domene remećenja javnog reda i mira u kojem su sudjelovali i MMA borci i HGSS-ovci.

Prosvjed organiziraju riječki Možemo i Unija Kvarnera, a održat će se na Trgu 128. brigade, kod hotela Bonavia. Poziv na prosvjed i priopćenje prenosimo u nastavku.

“Ne smijemo dozvoliti da institucije ne rade svoj posao”

“Pozivamo vas da nam se u srijedu 8.2. u 18h pridružite na trgu 128. brigade (kod Bonavie) u svrhu miroljubivog okupljanja.

Potaknuti nedavnim slučajem brutalnih premlaćivanja na popularnom skijaškom, izletničkom i obiteljskom odredištu Platak, odlučili smo da je potrebno jasno i glasno reći da ne smijemo dozvoliti normalizaciju nasilja u društvu. Ne smijemo dozvoliti da institucije ne rade svoj posao jer ako osjećamo da oni koji su nas dužni štiti to ne čine, tada svatko uzima pravdu u svoje ruke, a to znači anarhiju i zakon rulje, a ne sigurnost i pravičnost.

Facebook/Unija Kvarnera

Moramo promišljati o mogućnostima prevencije ovakvih i sličnih događaja, a takvo promišljanje mora krenuti od institucija. Institucije moraju pružiti sigurnost građanima i adekvatno reagirati kad je ta sigurnost ugrožena. Za njih ne smiju postojati privilegiraniji građani, zaštićeniji građani, važniji građani, već bi za njih svi morali biti jednaki.

Vidimo se u srijedu u 18h kod Bonavie, gdje ćemo zajednički glasno poručiti NE nasilju, NE zastrašivanju, NE nepovjerenju, NE strahu i tražiti od institucija da rade svoj posao!” stoji u priopćenju o događaju koji je najavljen na Facebooku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!