Prosvjednica: Jedan kolega je bez kruha 15 dana, želimo disati, želimo živjeti!

Vijesti 03. velj 202110:58 > 11:05 5 komentara
jasmina
N1

Udruga Glas poduzetnika (UGP) organizirala je u srijedu prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića u Zagrebu zbog, kako navode, neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika. Pozvali su poduzetnike, obrtnike, zaposlenike i građane da im se pridruže.

Na Trg je, prema riječima organizatora, stiglo oko 5.000 ljudi.

prosvjed, trg
Sanjin Strukic/PIXSELL

Jasmina iz uslužnih djelatnosti našoj je reporterki rekla:

“Želimo disati, živjeti, želimo pravo na rad. Danas sam saznala da je jedan kolega bez kruha 15 dana. Neka oni budu na 4.000 kuna i kažu kako s tim preživjeti. Žalosno je da živimo s roditeljima.”, kazala je.

Prosvjeduje i Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je završio u pritvoru nakon što je teretanu otvorio ovoga ponedjeljka. Poručio je okupljenima:

“Predlažem da političari daju plaće ovim herojima i zamijene se pa da vidimo kako će im biti. Jučer u policiji sam vidio da su to krasni ljudi, nije problem u njima koji moraju provoditi glupe zakone, nego u onima koji ih donose. Političarima, prvestveno Vladi, molim vas, prestanite nas maltretirati. Ako niste u stanju voditi koronakrizu, bavite se nečim drugim. Ova gruda se treba zakotrljati i donijeti novi život.”

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare