Pučani se predomislili, Europski parlament sutra ipak raspravlja o izborima u Srbiji

Vijesti 16. sij 202419:51 0 komentara

Europski parlament nije trebao tijekom ovog zasjedanja raspravljati o neregularnostima na izborima u Srbiji jer je protiv toga bila Europska pučka stranka, čija je članica i Srpska napredna stranka. Našem Domagoju Novokmetu u Newsroomu se pridružio Slovenac Klemen Grošelj iz stranke Sloboda.

No u posljednji trenutak dogodio se preokret i točka je uvrštena na dnevni red.

“Dogodilo se ono čemu sam se i nadao,” kaže šef promatračke misije EP-a na tim izborima, Slovenac Klemen Grošelj iz stranke Sloboda.

“Pokazalo se da je velika većina zastupnika EPP-a i dalje odana temeljnim demokratskim standardima pa je na glasanju velika većina zastupnika jučer podržala stavljanje te točke na dnevni red.”

“Najveći problem izbora bila je medijska dominacija Aleksandra Vučića. neuobičajena za europske standarde, iako on uopće nije bio kandidat na izborima,” kaže Grošelj.

“Vidjeli smo i otvoreno orkestriranje glasanja na samim biračkim mjestima, gužve koje su s odudarale od prosjeka, a stvarali su ih fantomski birači koji su dobili prebivališta samo zbog izbora. Promatrači su svjedočili i ubacivanju viška glasova, što se smatra ozbiljnom neregularnošću.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!