Puhovski: Oporba je u poziciji liliputanca prema Plenkoviću

Vijesti 19. sij 202211:30 > 15:52
Žarko Puhovski
N1

Politički analitičar i profesor, Žarko Puhovski, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao Aktualno prijepodne u Saboru.

“Zavladalo je gotovo blagdansko rapsoloženje. I s jedne strane i druge strane, iz redova zastupnika i iz redova Vlade, smišljaju kakav štos će prodati. To je postalo neodgovorno zafrkavanje i bio bi dobro da se to događa, da se malo olabavi atmosfera, da situacija u društvu ipak nije loša”, navodi Puhovski.

Osvrnuo se na teze o demontaži države i stabilnosti Vlade, navodeći da pozicija predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nije ugrožena.

“Zašto se Plenković ponaša kao da mu je vlast ugrožena?”

“Montira se antena na zgradu, ali država se stvara. Demontiranje države – on hoće reći da se komadići grickaju, koliko mogu ovi iz oporbe ili medija, ali jezgra ostaje jer Plenkovićeva vlast nije ugrožena. Najveća nejasnoća mi je zašto se Plenković ponaša kao da je njegova vlast ugrožena, a ja nikakvu ugrozu ne vidim”, tvrdi Puhovski.

VEZANA VIJEST

Je li premijer nervozan? “On je godinama imao dosta dosadan stil, koji ga je sprječavao da lupa sumnjive fraze. A sad je Milanović uveo to, malo očito neka nervoza za koju ne vidim razlog. Možda on zna nešto što mi ne znamo pa ima razloga za nesigurnost, možda su recimo financije u puno gorem stanju nego što mi znamo. On se ponaša kao da mu ne ide ni približno tako dobro kao što mu po svim objektivnim pokazateljima ide. Oporba je doista u poziciji liliputanca prema njemu.”

Osvrnuo se i na prepirku u Saboru između zastupnika Mire Bulja i premijer Plenkovića. “Ideja da se premijer svađa s čovjekom Buljevih kapaciteta je naprosto žalosna. Bulj nije čovjek s kojim biste polemizirali. Bulja shvaćati kao nekoga tko iznosi ozbiljne stavove je po mom mišljenju potpuno pogrešno.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.