Puljak branio Ivoševića: Nije izrekao prijetnju novinarki Slobodne Dalmacije

Vijesti 03. tra 202216:55
N1

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak kazao je kako greške koje je njegov zamjenik Bojan Ivošević napravio nisu tolike da bi ga se odrekao te je "po prvi puta" citirao rečenice koje je Ivošević izrekao novinarki Slobodne Dalmacije, rekavši da nisu prijetnja kao što se to navodi u optužnici.

“Mi smo proučili tu optužnicu i možemo razgovarati što točno piše u njoj”, istaknu je Puljak u nedjelju u emisiji Hrvatske televizije ‘Nedjeljom u 2’.

VEZANE VIJESTI

Sadržaj te optužnice je, kazao je, “takav da to nije bila prijetnja, čak su i novinarke rekle da to nije bila prijetnja”.

Rekao je i kako će po prvi puta izreći rečenice koje je Ivošević rekao: “On je rekao ovako nešto: ‘Prijavit ću vas Hrvatskom novinarskom društvu. Tiskat ću novine ‘Okupirana Dalmacija’, u kojima ću navesti sve one koji vas plaćaju, sve općine, gradove i županije koji vam plaćaju da o njima lijepo pišete. Ako mi se itko bude dirao u obitelj, napit ću mu se krvi”.

Puljkovo iznošenje sadržaja rečenica za koje tvrdi da ih je izrekao njegov zamjenik, uslijedilo je nekoliko dana nakon što su on i njegov zamjenik Ivošević potvrdili da podnose ostavke na te dužnosti te su najavili da će se ponovno kandidirati na izvanrednim izborim u Splitu.

Splitski gradonačelnik Puljak je nakon podizanja optužnice državnog odvjetništva protiv njegova zamjenika Ivošević bio izložen žestokim kritikama političke i medijske javnosti  zbog oklijevanja da se distancira od Ivoševića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.