Puljak: “Danas je najvažniji dan za budućnost Splita”

Vijesti 06. srp 202310:32 0 komentara
Miroslav Lelas/PIXSELL

Splitsko gradsko vijeće u četvrtak na 16. sjednici odlučuje o projektu uređenja Žnjana, koji bi trebao uključivati vrtiće, škole i garaže.

Gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, naglasio je kako je “danas najvažniji dan otkad su preuzeli odgovornost za Split“.

“Danas gradsko vijeće odlučuje o tome hoćemo li izgraditi Žnjan, vrtiće, škole i garaže ili nećemo. Sve sam političke stranke zastupljene u Gradskom vijeću zvao na konzultacije, sa svima sam razgovarao i odgovorio na sva njihova pitanja.

Ni oporba na konzultacijama nije našla bitne zamjerke modelu ugovora o kojem će se danas glasati na vijeću. A to je dobar signal za druge gradove u Hrvatskoj u kojima je netko drugi na vlasti, a slijedit će naš primjer.

Ova sudbonosna odluka važnija je od svih nas pojedinačno i očekujem da će gradski vijećnici odlučiti da Split napravi veliki iskorak i da realiziramo strateške projekte koji će izmijeniti vizuru našeg grada i omogućiti nam da sutra živimo puno bolje nego danas.

Vjerujem da će, prije svega SDP, pokazati zrelost i odgovornost jer su i njihovi zahtjevi u bitnom tehnički već sadržani u predviđenim koracima realizacije ugovora i Gradsko vijeće će biti apsolutno uključeno u sve, a nema potrebe da sami sebi namećemo dodatne administrativne korake.

Stoga vjerujemo da neće tražiti nikakve uvjete kao izgovor za odbijanje kredita. Nažalost, izgleda da HDZ i partneri neće podržati gradnju Žnjana, škola, vrtića i druge važne projekte, ali vjerujem u snažnu i nedvosmislenu podršku SDP-a.

Sve što danas radimo u Splitu, pokazatelj je može li se i na nacionalnoj razini surađivati na izgradnji drukčijeg modela upravljanja od onog što danas imamo i tko je na to spreman. Ovaj ispit zrelosti pokazat će i tko je za budućnost Splita, a tko za spletkarenje i za skupljanje dnevno-političkih bodova na stvarima koje su važnije od svih nas.
Ovaj kredit je najpovoljniji što se može dobiti i Split je prvi grad u Hrvatskoj koji će biti putokaz drugim gradovima i ne mogu uopće razumjeti mogućnost da Gradsko vijeće ne izglasa izgradnju ključnih projekata. Danas mijenjamo Split, kako bismo sutra mogli mijenjati Hrvatsku”, napisao je Puljak uoči sjednice na svome Facebooku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!