Puljak: HDZ će pronaći bilo što da ne raspuste Gradsko vijeće. To su kukavice

Vijesti 06. tra 202213:13 0 komentara
N1

Nakon sastanka gradskih vijećnika gradonačelnik Splita Ivica Puljak dao je izjavu novinarima. Puljak je rekao da su na sastanak vijećnika pozvali sve klube, no klubovi HGS-a i HDZ-a nisu se odazvali.

“Sljedeći tjedan održat će se sjednica Gradskog vijeća. Prijedlog je da se održe izbori i za gradonačelnika i gradsko vijeće i za kotarsko vijeće i da sve bude isti dan 26. lipnja. Nakon tog vijeća vijećnici Gradkog vijeća podnijet će ostavke. Gradsko vijeće ima 31 zastupnika. dovoljno ih je 16 za raspuštanje Gradskoj vijeća. Pozivam hrabre članove HDZ-a koji su zazivali izbore da daju ostavke”, rekao je Puljak.

“Nećemo dozvoliti da HDZ ima vlast u Splitu bez izbora”

Najavio je da će on i zamjenik podnijeti ostavke do kraja tjedna dok će zamjenik Kuzmanić urudžbirati ostavku zato što “HDZ-u ne vjeruju”.

“Znamo koliko Plenkovićeva Vlada želi vlast u Splitu”, rekao je i ponovno pozvao “hrabre članove HDZ-a da podnesu svoje ostavke”. “Nećemo im dozvoliti da to naprave bez izbora”, dodao je gradonačelnik.

VEZANE VIJESTI

Pojasnio je da, kada ostavke odnesu gradski vijećnici, one odmah postanu aktivne i stranke moraju urudžbirati odluku da neće dati zamjene. Ponovio je da HDZ-u ne vjeruju i ne žele im ostaviti Grad bez izbora.

Kaže da su rekli da će Kuzmanić podnijeti ostavku kada to učine i HDZ-ovi vijećnici.

“Građani će na izborima reći jesu li za red ili za nered, budućnost ili prošlost i žele li smjer koji smo zavrtali – bez korupcije i klijentelizma”, poručio je Puljak.

“HDZ će pronaći bilo što da ne raspuste Gradsko vijeće. To su kukavice i puno puta su rekli nešto što nisu napravili”, kaže.

Puljak je istaknuo da su pokazali garđanima da politika može biti drugačija, “politika čistih obraza i čistih ruku”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!