Puljak: Hrvatska je spremna za novi početak. Ovaj put bez HDZ-a

Vijesti 13. svi 202314:45 1 komentar
N1

Četvrto izdanje konferencije Centra "Opasne ideje - Sve dobro što ste oduvijek željeli Hrvatskoj, a nitko se nije usudio provesti" održano je u subotu u dubrovačkom Hotelu Adria.

Uoči konferencije posvećene “Opasnim idejama”, predsjednik Centra Ivica Puljak izjavio je da je Hrvatska spremna za novi početak, bez HDZ-a.

Puljak je rekao da je ideja okupiti i dati priliku hrabrim ljudima u Hrvatskoj da predstave ideje za koje misle da bi Hrvatsku mogle promijeniti i učiniti je modernom europskom zemljom.

“Centar time šalje poruku da je Hrvatska spremna za novi početak. Ovaj put bez HDZ-a”, poručio je Puljak, dodavši da je kao gradonačelnik neke od tih ideja koje su bile opasne za one prije njega, a dobre za građane već proveo, a neke će, kaže ugraditi u izborni program.

“Postoje oblici kriminala koji još nisu sankcionirani”

IT stručnjak Marko Rakar izjavio je kako je u proteklih dvadeset godina imao dosta opasnih ideja i istaknuo problem nelojalne konkurencije države prema privatnim poduzetnicima.

“Moja tema je kriminal političara i državnih dužnosnika. Postoje oblici kriminala koji još nisu sankcionirani, a trebali bi biti. Treba imati političku volju za obračunati se s takvima. Borba protiv korupcije počinje tako da sami niste korumpirani. To je prvi korak prema boljoj i uređenijoj državi”, rekao je Rakar.

Odvjetnica Viktorija Knežević rekla je da je najvažnija i najopasnija ideja da nema predaje.

“Moramo se nastaviti boriti dalje za hrvatsku državu i za društvo koje će biti oslobođeno HDZ-ovih stega i štetnih politika“, rekla je Knežević, koja je početkom ožujka objavila kandidaturu za gradonačelnicu Dubrovnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare