Puljak imenovao tim za zaštitu dostojanstva službenika

Vijesti 18. kol 202312:36 3 komentara
Milan Sabic/PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak imenovao je Kristinu Nuić Prka (HDZ) osobom za zaštitu dostojanstva službenika i namještenika u Gradu Splitu, te bi ona, zajedno sa već ranije imenovanim Nikolom Aleksićem, mogla utvrđivati okolnosti u slučaju suspendirane pročelnice Maje Đerek.

Nuić Prka je voditeljica Odsjeka za ljudske potencijale. U rješenju o imenovanju navodi se da je poslodavac, koji zapošljava više od 75 radnika, dužan imenovati dvije osobe različitog spola koje su, osim njega, ovlaštene primati i rješavati pritužbe vezane uz zaštitu dostojanstva radnika. Već ranije je imenovan Nikola Aleksić.

Njihov zadatak je da najkasnije u roku od osam dana pristiglu pritužbu ispitaju i utvrde ima li elemenata narušavanja dostojanstva službenika i namještenika. Utvrde li da je do toga došlo, dužni su poduzeti mjere radi sprječavanje nastavka radnji kojima se vrijeđa dostojanstvo.

Uskoro bi mogli utvrđivati ima li elemenata narušavanja dostojanstva u slučaju suspendirane pročelnice Upravnog odjela za gradsku imovinu Maje Đerek. Ona je nedavno najavila da će prijaviti gradonačelnika Ivicu Puljka za difamaciju, a dogradonačelnika Bojana Ivoševića za mobing.

Puljak je rekao da je Đerek izvršila udar na instituciju gradonačelnika, izašavši izvan svojih ingerencija provodeći reviziju stanova koja su u vlasništvu ili kojima upravlja Grad Split.

Đerek je izjavila Hini da ju je Puljak bio dužan zaštiti kao nadređeni u obavljanju tog posla. Ocijenila je kako je način na koji Puljak vodi gradsku upravu isti kao i kod njegovih prethodnika, te da je očito kako je ona trebala biti žrtvovana radi prijateljstva gradonačelnika s HDZ-om.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare