Puljak: Bilo bi dobro da su se odluke pripremale i donosile na vrijeme, u Saboru

Vijesti 22. stu 202112:09 > 15:03 0 komentara

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak u N1 Studiju uživo govorio je primjeni nove odluke Stožera prema kojoj su covid-potvrde obvezne u javnim i državnim službama.

“Primjena covid-potvrda u upravi Grada Splita ide dobro, bez ikakvih problema. Probleme nismo ni očekivali niti ih imamo, svi se djelatnici jave svaki dan s covid-potvrdama. Neki od njih su cijepljeni, a oni koji nisu testiraju se redovno”, rekao je Puljak.

Naglasio je da nema onih koji se odbijaju testirati.

“Bilo bi dobro da su se odluke pripremale i donosile na vrijeme u Saboru”

“Mislim da je ova situacija pandemije i činjenica da ima puno necijepljenih da je to ipak jedna odgovornost Vlade i Stožera. Možda su taj problem zanemarivali onda kad ga je trebalo rješavati i puno više promovirati važnost cijepljenja. mi kao stranka Centar smo sugerirali da se Stožer proširi i za druge znanstveneike i političare pa da se odluke donose konsenzusom. Bilo bi dobro da su se odluke pripremale i donosile na vrijeme u Saboru, da se dobije politički legitimnitet”, istaknuo je.

VEZANA VIJEST

Smatra da bi se tako vratilo povjerenje građana te ističe da je upravo povjerenje građana ključno.

“Jedan dio svog komoditeta moramo žrtvovati za one najugroženije među nama”, rekao je Puljak.

Osvrnuo se i na izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je komentirao veliki prosvjed protiv covid-mjera koji se održao u subotu u Zagrebu. Podsjetimo, Milanović je, između ostalog, rekao: “Ovo što se sad događa dolazi iz brojih europskih gradova, dolazi i od briselskih tupoglavaca, ali nema ga u Skandinaviji. Ovo je bilo kaotično, spontani revolt.”

“Od predsjednika RH bih očekivao da se odgovornije ponaša prema ovom problemu. Mislim da je to neprimjereno. Prvo je rječnik neprimjeren, a mislim da su neprimjerene i poruke. Svi u ovom trenutku trebamo poštivati odluke institucija”, tvrdi Puljak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!