Odzvonilo Maji Đerek. Puljak: Upozorili smo je, oglušila se

Vijesti 28. srp 202312:37 4 komentara
N1

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak odlučio je na konferenciji za medije komentirati situaciju s nekadašnjom savjetnicom i trenutno najpoznatijom zviždačicom u državi - Majom Đerek.

Na samom početku je odgovorio je li udaljena s radnog mjesta ili se danas na poslu nije pojavila iz nekih drugih razloga.

Kaže i kako se nastavlja s istom praksom uvođenja reda, samo s drugom osobom na čelu Gradskog ureda.

Đerek je, kaže, izvršila udar na gradonačelnika. “Nekoliko puta smo je upozorili, a ona je inzistirala da se to prvo pošalje javnosti”, kaže Puljak.

Prekoračila je svoje ovlasti i pokrenut je otkaz ugovora o radu, rekao je gradonačelnik. Dodao je kako se Đerek oglušila i na njegov pisani zahtjev da se pažljivije komunicira prema javnosti. “Želim reći i to da molim medije da ne miješaju u ovo naše obitelji”, rekao je dodajući da se radi o stanu koji koristi otac njegovog zamjenika Bojana Ivoševića. Puljak kaže kako ova vlast nije donijela nijednu odluku vezanu za taj slučaj osim što je pet puta povisila iznos stanarine.

“Ne mogu, ne želim i neću dopustiti da gradske politike doznajem iz medija i da ne mogu doći do dokumentacije u gradskoj upravi”, kaže Puljak.

“I dalje stojim iz toga da nju i njenu obitelj treba zaštititi od napada. I dalje stojimo iza njenog rada, nisam se miješao u stručni rad. Ona je zakoračila u sferu politike, počela je raditi izvan svojih ovlasti i ja to neću dozvoliti. To je uvod u anarhiju i nered, ovo se dosad nije dogodilo, ni s kim nismo imali problema. Druga stvar je bila neprimjerena komunikacija s javnošću. Ne želim da se gradske službe i službenici svađaju s našim građanima”, kaže Puljak navodeći da je neprihvatljivo da su se u javnosti pojavili podaci jedne osobe. Đerek mu je, kaže, odbila dati dokumentaciju vezanu za taj slučaj.

Puljak ponavlja i da inzistira na profesionalnoj i ozbiljnoj komunikaciji.

Uvođenje reda u gradske nekretnine će se nastaviti, ali bez Maje Đerek, kaže. Do otkaza ugovora o radu, Đerek će biti suspendirana i primati 60 posto plaće.

Upitan je li mu zamjenik Ivošević rekao “ili ona ili ja”, Puljak kaže: “Bojan s tim nema nikakve veze. On je dužnosnik iz čijeg je resora socijala, to je jedina poveznica. Drugi zamjenik je njen nadređeni. Zamjenik Ivošević nema nikakve veze.”

“Oni koji likuju nad svim ovim su HDZ, HGS i SDP, pa se vidi da je Đerek postupila da podržava odluke oporbe, a ne gradske vlasti, a mi to ne možemo tolerarirati”, kaže splitski gradonačelnik i dodaje da se Đerek može baviti politikom ako to želi, ali ne s pozicije službenice u Gradu Splitu.

Đerek je, kaže, od jutros na bolovanju. Jutros se nisu čuli. Razlog zbog kojeg je Đerek na bolovanju, Puljak, kaže, ne zna.

“Uvođenje reda nije počelo niti će završiti s Đerek. Zahvaljujemo joj na njenom doprinosu. Došla je kao profesionalac na natječaju na koji se jedina prijavila. Prije je bila moja savjetnica i to je bila moja greška”, kaže gradonačelnik.

“Nemam namjeru izbaciti 15 obitelji na ulicu”, jasan je Puljak na pitanja o kadrovskim stanovima.

Prema njegovim riječima, odnos Maje Đerek s ostalim pročelnicima nije bio baš sjajan, ali nije htio ulaziti u detalje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare