Puljak: Zastava duginih boja ipak neće na splitski štandarac

Vijesti 07. srp 202109:46 > 10:54 0 komentara
N1

Gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, gostovao je u Novom danu i komentirao stanje u gradu.

Istaknuo je da su pregovori oko konstituiranja Gradskog vijeća bili vrlo konstruktivni te da će se konstituirajuća sjednica održati 13. srpnja.

“Prvi predsjednik bit će Jakov Prkić, a nakon toga ide rotacija i ja se nadam da će većina biti stabilna”, rekao je Puljak.

“Svima nam je bilo važno da se svi u većini osjećaju ugodno i da jedni drugima damo dovoljno vremena da se svi dogovorimo. Svi razgovori su bili konstruktivni i nije praktički bilo nijedne stvari oko koje se nismo složili. Od niti jedne strane nije bilo uvjeta, nego smo se dogovorili, sad idemo u rad i konstituiranje Gradskog vijeća i rad na dobrobit naših građana. Ideološka pitanja su jako, jako rijetka”, rekao je Puljak.

Upitan hoće li zastava duginih boja biti izvješena na Narodnom trgu u Splitu, Puljak je rekao da će tamo biti zastava Repulike Hrvatske i Grada Splita.

“Drugi jarbol bit će na Matejušci. Najprimjerenije je da je na Pjaci zastava hrvatske države i Grada Splia, a sve ostale primjerene su na Matejušci”, rekao je Puljak.

Što se tiče zapošljavanja u javnim tvrtkama, Puljak je rekao da su oni za to da se ona odvijaju isključivo preko javnog natječaja.

“Revidirat ćemo rad svih direktora javnih tvrtki, oni koji su radili možda i mogu ostati, oni koji nisu, njih ćemo zamoliti da podnesu odgovornost”, rekao je Puljak.

Govorio je i o suradnji sa splitskim Ekonomskim fakultetom.

“Mislimo da reorganizaciju gradske uprave treba napraviti sama uprava, ali konzultirat ćemo najbolje stručnjake u Splitu, oni se nalaze na Ekonomskom fakultetu, koji će nam pomoći da  to bude modernija, manja, fleksibilnija i efikasnija gradska uprava”, rekao je Puljak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!