Ivan Radić postao prvi HDZ-ov gradonačelnik Osijeka: “Sretni smo”

Vijesti 30. svi 202120:08 > 23:11 1 komentar
N1

HDZ-ov kandidat za osječkog gradonačelnika Ivan Radić izjavio je u nedjelju kako je ostvario uvjerljivu pobjedu, ali nema mjesta euforiji, te obećao da će odmah nakon primopredaje vlasti krenuti na posao i realizaciju najavljenih projekata.

Tijek događaja u cijeloj Hrvatskoj iz minute u minutu pratimo OVDJE.

Prema privremenim neslužbenim rezultatima Gradskog izbornog povjerenstva, prikupljenih sa svih od 117 biračkih mjesta, Radić je dobio 15.526 glasova, a nezavisni kandidat Berislav Mlinarević, kojeg podupiru Domovinski pokret i Most, 9241 posto glasova.

U izjavi novinarima u izbornom stožeru HDZ-a Radić je istaknuo kako je pobjedu ostvario s velikom razlikom, ali nema mjesta euforiji jer Osijek nema vremena za čekanje.

“Čuo sam se s gradonačelnikom Ivicom Vrkićem, čim prije ćemo obaviti primopredaju, krenuti na posao i pokrenuti grad, kao što sam govorio u kampanji. Osijek mora biti prava slavonska metropola i pokretač razvoja Slavonije”, rekao je Radić.

N1

S obzirom da HDZ s partnerima ima većinu i u osječkom Gradskom vijeću, Radić ističe kako je to bitno zbog stabilnosti, ali i da se čim prije počne pripremati prva sjednica Vijeća.

Zahvalio je svim biračima koji su izašli na izbore, neovisno o tome za koga su glasovali, te čestitao protukandidatu Mlinareviću na ostvarenom rezultatu.

Pozivam sve vijećnike u Gradskom vijeću da budemo konstruktivni i predlažemo dobre projekte, a kao gradonačelnik ću biti uključiv i prihvatit ću sve dobre projekte kako bi napravili najbolje za naš grad, poručio je Radić.

Najavio je kako će, nakon primopredaje, prvo održati sastanak sa svim pročelnicima gradskih upravnih odjela i direktorima gradskih javnih poduzeća, vidjeti koji su projekti u postupku, što se planira, te na temelju novih projekata pokrenuti grad.

Radić: Sretni smo

“Sretni smo, ali nema mjesta euforiji. Krećemo raditi čim krene primopredaja”, rekao je Radić nakon objave izlaznih anketa.

“Grad Osijek treba krenuti naprijed, odmah nakon predaje dužnosti ću raditi na tome”, poručio je Radić iz Osijeka.

Radić će, u slučaju pobjede, postati prvi HDZ-ov gradonačelnik Osijeka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare