“Ministar financija u ovom trenutku uživa kao pajcek u blatu”

Vijesti 14. velj 202213:48 > 14:22 1 komentar
Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Reformista Radimir Čačić gostujući u N1 Studiju uživo govorio je o paketu mjera Vlade za borbu protiv inflacije. Reformisti su, tvrdi, predložili da se taj paket mjera proširi i na hranu.

U nedjelju je, podsjetimo, objavljeno kako bi te mjere mogle izgledati.

Većina mjera usmjerena je na najugroženije građane, pa se tako najavljuje da će vaučeri za pokrivanje razlike u računima imati iznos veći od 200 kuna, te bi se mogli proširiti na veći krug korisnika.

VEZANE VIJESTI

Savjetnik premijera za ekonomska pitanja Zvonimir Savić potvrdio je da će biti i smanjenja stope PDV-a. Smanjivat će se PDV na energente, a opskrbljivači u državnom vlasništvu će se morati odreći dijela zarade.

Smanjenje poreza na hranu?

Čačić je rekao da nema nikakvog spora da će se mijenjati PDV na plin. Reformisti su, ističe, kao novu temu predložili i smanjenje poreza na hranu.

“Osim smanjenja PDV-a na osnovne prehrambene namirnice, tu bi bazu trebalo snažno proširiti na meso i povrće. U kriznim smo vremena i zbog zaustavljanja inflacije u kombinaciji s ulaskom eura, mislim da je hrana važan faktor”, ističe.

Odgovornost za donošenje mjera je, tvrdi Čačić, na Vladi, premijeru i ministru financija.

Treba reagirati što prije

“Naravno da ministar financija u ovom trenutku uživa kao pajcek u blatu, ne može bolje. Novac curi, budžet se puni kao lud. U smislu punjenja budžeta, ne može bolje”, kazao je.

Po njegovom sudu, s mjerama treba reagirati prije 1. travnja.

“Treba izaći s cijelim paketom mjera prije 1. travnja. To što je cijena natnih derivata zaustavljena, to je više poruka. Treba što prije i što obuhvatnije reagirati. Nadam se da ćemo to sutra i dobiti”, rekao je Čačić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare