Plenković rekao da mu se Čačić ispričao. Čačić objasnio kako je tekao razgovor

Vijesti 16. velj 202209:54 > 14:59 7 komentara
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednik Reformista Radimir Čačić gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao svoju izjavu o ministru obrane, Mariju Banožiću, za kojega je rekao da "može otići već sutra".

I premijer Andrej Plenković osvrnuo se na izjave Radimira Čačića koji je u ponedjeljak, gostujući u našem programu, rekao da je ministar Banožić potkapacitiran i da, što se njega tiče, može otići već sutra. “Razgovarali smo danas o tome na koaliciji. Rekao je da se ispričava i da neće više. Direktno sam mu rekao da ako je netko partner, ponaša se kao partner. Ako je netko kao oporba, ponaša se kao oporba. To je vrlo jasno”, zaključio je Plenković.

VEZANE VIJESTI

Čačić je za N1 komentirao tu svoju ispriku, a dao je naslutiti da to nije baš tako bilo, odnosno da ispriku nije uputio.

“Malo sam ja duže u politici od Plenkovića. Ako se itko sjeti ikada da sam ja porekao svoje riječi, neka mi to kaže. Plenković je čovjek iz diplomacije i on govori na način na koji je potrebno govoriti. Ja nisam i oko toga smo se mi složili. Naravno da premijer nije izrazio posebno zadovoljstvo našim mišljenjem i načinom iskazivanja tog mišljenja o ministru Banožiću, što ja potpuno razumijem. Ono što sam i tamo rekao i ovdje, što je dosta poznato, jest da mi govorimo svoje mišljenje i kad je to bilo dobro i kad je to loše, rekao je Čačić.

S čime se ja sasvim sigurno s premijerom mogu složiti je da se to može reći na puno suptilnije načine, dodao je.

“Svi znaju da ja nisam previše diplomatičan i da se diplomacijom nikad ne bih bavio. Na tu moju izjavu premijer je rekao da se ja na njegov način nikad ne bih bavio diplomacijom, možda na Milanovićev način. Ja sam rekao da ja jednostavno te vrste afiniteta nemam i da nisam profil koji odgovara za diplomaciju i to je opće poznato”, rekao je Čačić, dodavši da su mu predsjednik i premijer “barem u istoj razini”, kad bi ih gradirao po važnosti.

“O čemu mi govorimo, kakve lojalnosti? Mi smo lojalni interesima građana Hrvatske”, rekao je Čačić.

Upitan kako je onda Plenković tu njegovu izjavu shvatio kao ispriku, Čačić je rekao da je Plenković njemu rekao da to nije dobro i da oni time nisu zadovoljni, a da je Čačić rekao da je rekao što jest i da je mogao to učiniti suptilnije i da nema potrebe da to ponavljaju.

“Dok podržavamo Vladu, mi ćemo se tu korektno ponašati. Ne možemo se mi miješati u posao premijera”, rekao je Čačić upitan o ministru Banožiću.

Objasnio je i što misli o ministru Banožiću.

“To je jedna posebno osjetljiva i izazovna funkcija i smatram da on nije odgovorio tom izazovu. Bilo bi bolje i za njega, njega, i za Plenkovića i za Milanovića i za sve nas da to radi netko drugi. Nema tu ništa sporno, može se to reći i drugačije. On ne odgovara toj funkciji”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare