“Raspadanje oporbe znači da će Andrej Plenković moći komotno vladati”

Vijesti 10. lis 202109:40 > 09:48 0 komentara
N1

Ana Raić Knežević s Telegrama i Vanja Moskaljov s tportala bili su gosti Točke na tjedan i komentirali političke aktualnosti.

Moskaljov smatra da se SDP raspao.

“Ta stranka je ostala formalno postojati, ali situacija s Klubom je najgora u zadnjih dvadesetak godina. Bilo kakav izostanak ideja i želje za osvajanje vlasti nije bio primjetan zadnjih godina kod njih”, govori Moskaljov.

“Kad gledamo realno, što znači oporba u Hrvatskom saboru? U situaciji kad Plenković ima ovakvu komotnu većinu, ne vidim smisao ovakve oporbe u Hrvatskoj. Bilo koja stranka u Hrvatskom saboru koja je u opoziciji, što zapravo može”, pita se Raić Knežević.

Moskaljov napominje kako do raskola SDP-a nije došlo ni zbog kakve ideološke svađe.

“Jednostavno je to bila svađa oko utjecaja u stranci i fotelja. Gdje je bila socijaldemokracija zadnjih godina kad su bili zaokupljeni međusobnim svađama”, pita se Moskaljov.

Tri godine da izbora bile bi izuzetno dobra prilik da se profiliraju neki novi ljudi u SDP-u, da oni imaju neke ideje planove i programe, mišljenja je Moskaljov.

Upitana što za Andreja Plenkovića znači raspadanje oporbe, Raić Knežević kaže da to znači da će Andrej Plenković moći komotno vladati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!