Raspušten HDZ Karlobaga, protiv šefa koji je trovao krave pokrenut postupak

Vijesti 13. pro 202319:37 0 komentara
Damir Spehar/PIXSELL

Ličko-senjski Županijski odbor HDZ-a raspustio je Općinsku organizaciju HDZ-a Karlobag, a protiv predsjednika Ivana Tomljenovića je pokrenut stegovni postupak, o čemu će uskoro odlučivati stranački Časni sud za županiju, rekao je u četvrtak Hini predsjednik ŽO HDZ-a Ernest Petry.

Petry, ujedno i ličko senjski župan, izjavio je to po završetku sjednice Županijskog odbora HDZ-a u Gospiću, a nakon što je Tomljenoviću danas u Karlovcu određen jednomjesečni istražni zatvor kao osumnjičenom da je 31. kolovoza u hranu za stoku „ubacio neutvrđenu smjesu otrova I. i II. skupine koji je štetan za ljude i toplokrvne životinje“.

Večeras je na istom sastanku za povjerenika Općinske organizacije stranke u Karlobagu imenovan Boris Smojver, aktualni načelnik Općine Karlobag.

Prema Petryjevim riječima, time je počeo stegovni postupak protiv Tomljenovića, dugogodišnjeg bivšeg načelnika općine zbog kaznenog postupka koji je protiv njega pokrenut, a daljnji će tijek ovisiti o tome hoće li ili neće protiv Tomljenovića biti podignuta optužnica.

„Za sada je tu riječ o privremenom mirovanju članskog statusa“, ističe Petry. Pojašnjava da se prema Statutu HDZ-a tako odlučuje „u slučaju osnovane sumnje u osobito tešku povredu članskih obveza zbog koje postoji šteta za ugled stranke, koju na drugi (blaži) način nije moguće izbjeći“.

Temelje odluke ŽO HDZ-a cjelokupna dokumentacija je dostavljena stranačkom županijskom Sudu časti, koji će se sastati u roku od dan-dva i postupiti po statutu.

Prema statutu HDZ-a Časni sud može privremeno staviti u mirovanje članski status do prikupljanja dodatnih informacija, te taj status može trajati najprije 30 dana. Nakon toga se ponovno odlučuje te se konačna odluka stegovnog postupka treba donijeti u roku ne dužem od 120 dana.

Ivan Tomljenović je u ožujku 2022. na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, uz rok kušnje od pet godina, a sudilo mu se i još mu se sudi i za druge zloporabe i mobing iz vremena kada je bio načelnik općine.

Prema neslužbenim informacijama, stoku farme uz Siranu Vegium pokušao je otrovati jer je Vegium konkurencija njegovom OPG-u u Baškim Oštarijama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!