Raspušten vukovarski i zagrebački SDP, Maras odustao od kandidature

Vijesti 28. sij 202120:10 > 20:15 0 komentara
Gordan Maras
Foto: N1

S 12 glasova za i 3 glasa protiv Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku o raspuštanju zagrebačke organizacije SDP-a. Odluka je donesena nakon dva i pol sata vijećanja.

Prije sjednice Predsjedništva predsjednik stranke Peđa Grbin razgovarao je s Gordanom Marasom koji je želio biti kandidat za gradonačelnika Zagreba jer je imao podršku zagrebačke organizacije.

VEZANA VIJEST

Po izlasku iz sjedišta stranke na Iblerovom trgu Maras je izjavio kako je povukao svoju kandidaturu. Naime, stranački vrh nije podržavao Marasa nego je skloniji kandidaturi Joška Klisovića.

Odlučeno je napraviti još jedan korak, a to je raspuštanje cijele organizacije, javlja Jutarnji list.

Slijedi imenovanje povjerenika koji će voditi zagrebački SDP dok se ne provedu novi izbori.

Prethodno je Predsjedništvo donijelo odluku o raspuštanju vukovarske organizacije koje je željela kandidirati Željka Sabu za gradonačelnika Vukovara.

Grbin: Zagrebačka organizacija ne funkcionira

“Gradska organizacija SDP-a u Vukovaru nije poštovala odluku i predsjedništvo je danas donijelo odluku o raspuštanju dijela organizacije”, rekao je predsjednik stranke Peđa Grbin.

Dodao je kako je javna tajna kako zagrebačka organizacija ne funkcionira. “Činjenica je da još ima velik broj članova koji gledaju u smjeru Milana Bandića kad razmišljaju o odlukama koje će donijeti”, rekao je te dodao kako podjedinici koji ne razmišljaju o problemima zajednice i zbog toga su predložili raspuštanje dijela zagrebačke organizacije.

“Izabran sam da vodim politiku. Nisam izabran da statiram”, rekao je, prenosi Dnevnik.hr.

Kandidata za Zagreb još nemaju. Prvo ga treba predložiti i zatim prihvatiti, a odluku će donijeti u razgovoru s velikim brojem članova, rekao je Grbin te dodao kako ne bježi od odgovornosti.

O ovim odlukama bit će obaviješteni svi članovi i o odlukama će se raspravljati, rekao je. Vjeruje da će velik broj članica koja želi da se donese promjena i postigne najbolji rezultat na izborima raditi na tome.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!