Kako je moguće da se liječnik nakon cijepljenja prijavio u platformu Cijepise?

Vijesti 26. tra 202111:18 > 11:57 0 komentara
N1

Ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić u ponedjeljak, 26. travnja u 11.15 sati dao je kratku izjavu o slučaju dr. Leonarda Bressana koji koji je izazvao interes javnosti jer se dr. Bressan nakon cijepljenja u KBC-u Rijeka uspio prijaviti putem aplikacije u sustav Cijepise.

“Što se tiče cijepljenja Leonarda Bressana, on je bio prva osoba koja se cijepila u posebnom programu cijepljenja alergičara u KBC-u Rijeka. Tada smo cijepili isključivo svoje djelatnike. Što se tiče upisa podataka, došlo je do pogreške u našem informacijskom sustavu. To je bio pilot. Svi ostali su upisani”, pojasnio je i dodao da je Bressan dobio potvrdu, dok je njihova informatička služba intenzivno radila na uklanjanju pogreške.

VEZANE VIJESTI

Istaknuo je kako je cijepljenje Bressana “jedan izolirani slučaj”. “Naš softver jednostavno nije propustio podatak o cijepljenju, bio je prvi, pokazala se greška sustava”, rekao je Ružić i dodao da su grešku uklonili, a svi ostali su upisani: “Nema veze s greškom u sustavu Cijepise.”

“Ključna ideja i namjena programa je treća faza masovnog cijepljenja. Vjerujem da će pokazati svoju funkcionalnost sada kada ćemo imati 20.000 cijepljenih tjedno. Ne bih htio da ovaj jedan izolirani slučaj dovede u pitanje povjerenje u bolnički sustav i sustav cijelog cijepljenja”, smatra ravnatelj KBC-a Rijeka.

Osvrnuo se i na tvrdnje da je on budući ministar zdravstva: “U regiji smo koja je najgora u Europi. Pored svega držim nastavu i pomoćnik sam rektorice. Ustajem u 5 ujutro, mislim da je ovog trenutka to dovoljno obaveza za mene. U svakom slučaju to sada nije realno, imam posao koji je fokus.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!