Ravnatelj Varaždinske bolnice: Redovno funkcioniramo u covid-krizi

Vijesti 04. velj 202215:31 0 komentara
korona, bolnica, covid, koronavirus
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/ilustracija

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak rekao je u petak da ta bolnica redovno funkcionira u covidu, dok je za mandata njegovog prethodnika redovan pogon bio ukinut, odgovarajući time na prozivke saborske zastupnice Reformista Natalije Martinčević.

Zastupnica Martinčević u četvrtak je u Saboru rekla da varaždinsku bolnicu vodi od HDZ-a postavljeni ravnatelj koji je diplomirao sestrinstvo, a koji je i načelnik Općine Bednja, dok je ravnatelj bolnice usput.

Na konferenciji za novinare Poljak je rekao da su brojke hospitaliziranih pacijenata u ovome i prošlom valu dosegle 252 pacijenta.

„Usprkos tim velikim brojkama uspjeli smo sačuvati hladni pogon, polikliniku, operacije i rad specijalističkih ambulanti“, kazao je Poljak.

Nastavio je da pri preuzimanju dužnosti prošle godine nije bilo idejnog projekta za centralni operacijski blok, dok su sada pred dobivanjem građevinske dozvole.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin dodao je da se ne srami svog školovanja i da je pred doktoratom.

„Naravno, javni interes i moj angažman u javnom sektoru, bilo u općini bilo u bolnici, stavio sam ispred svog osobnog“, rekao je Poljak.

Zamjenik ravnatelja Marko Hlebar naglasio je da je novu upravu zatekla nužnost zbrinjavanja velikog broja pozitivnih pacijenata tijekom četvrtog i petog vala pandemije koronavirusa.

„Poseban smo naglasak stavili na kontinuitet pružanja zdravstvene zaštite pacijentima naše županije. U nijednom trenutku nismo prekinuli rad specijalističkih ambulanti i cijelo vrijeme nastavili smo izvršavati operacijski program i za hitne i za elektivne pacijente“, rekao je Hlebar.

Ustvrdio je da su novim modelom organizacije izbjegli seljenje odjela interne i kirurgije te covid pacijente zbrinjavaju na infektologiji i dijelom u zgradi neurologije.

„Aktivirana je Služba za plućne bolesti Klenovnik koja je preuzela velik dio covid pozitivnih pacijenata“, dodao je zamjenik ravnatelja.

Hlebar je kazao i da je ukupno izvršenje ambulantnih i bolničkih usluga Opće bolnice Varaždin u konstantnom porastu, ali da ni u nijednom trenutku nisu morali tražiti pomoć drugih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, niti su prekidali specijalizacije.

Gajski: Martinčević izjavom diskriminirala sve medicinske sestre

Predsjednica podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara Varaždinske županije Željka Gajski kazala je da se izjavom saborske zastupnice diskriminiraju sve medicinske sestre u Hrvatskoj. Naglasila je da su medicinske sestre visoko educirani zdravstveni djelatnici koji mogu svojim kompetencijama, znanjem i vještinama odoljeti svim zahtjevima moderne medicine i suvremenog sestrinstva.

„Medicinske sestre su u ovoj ustanovi, ali i diljem Hrvatske, dale veliki obol u rješavanju epidemije u kojoj smo već dvije godine. Morali smo se brzinski reorganizirati kako bismo mogli s postojećim brojem sestara zbrinuti i pacijente oboljele od covida, ali i sve ostale pacijente“, rekla je Gajski.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!