Ravnateljica Mimare: Nadam se da će doći do odgode korištenja sredstava Fonda

Vijesti 14. sij 202210:36 > 11:26 0 komentara
N1

Lada Ratković Bukovčan, ravnateljica muzeja Mimara, za N1 je komentirala povlačenje iz Fonda solidarnosti.

Muzeju je dodijeljeno 194 milijuna kuna, a toliko je potrebno da se provede kvalitetna konstrukcijska obnova muzeja.

“Potpisali smo ugovor s ministarstvom početkom šestog mjeseca, odmah smo pristupili svemu što treba, napravljena su istraživanja stanja konstrukcija nakon potresa, geotehnička istraživanja, a radili smo i konzervatorsko-restauratorska istraživanja. Pripremili smo sve za privremene čuvaonice, arhitektonske i 3D snimke. Cijeli pripremni dio je gotov. Vjerujem da će uskoro biti odabran i projektant i da uskoro kreće njegov rad”, rekla je.

VEZANE VIJESTI

Nadajmo se da neće biti problema, sve što je trebalo smo dosad za ove dijelove procesa smo tražili i dobili, nadajmo se da ta birokratska priča neće zaustavljati poslove, dodala je.

Radovi, prema zahtjevu Fonda, moraju biti gotovi do 31. svibnja, a sad je pitanje je li to moguće. “Nekako mislim da je to na višim instancama da sada prosude, možda da sa svima nama razgovaraju, da se vidi. Mislim da je bolje malo tražiti odgode, da ne bismo bili prisiljeni na ishitreno postupanje. Prevelika je odgovornost, treba biti jako precizan i odgovoran. Mislim da bi se trebalo konzultirati i malo produžiti taj rok. Ne kažem ad infinitum, jer i to je besmisleno, ali jedan realan rok gdje ćemo svi izložiti faze u kojima smo, ne vidim razloga da bi netko to odbio”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!