Reakcije na snažan potres: Bože, ne opet!

Vijesti 28. pro 202008:26 > 11:37 0 komentara
Čitateljica N1

Jutros u 6.28 novi snažan potres zatresao je Hrvatsku. Jako se i dugo tresao i Zagreb iako je epicentar bio kod Petrinje. Prema prvim procjenama EMSC-a potres je bio snage 5 po Richteru.

Donosimo reakcije čitatelja.

“Treslo se 15-20 sekundi, probudilo me”, napisao je jedan stanovnik Ivanić-Grada na stranici EMSC.

“Evo javljam vam se u vezi potresa. Suprug i ja smo jako osjetili potres, spavali smo i probudio nas je grozan zvuk i podrhtavanje, krevet nam se tresao i trajalo je par sekundi… Imamo četvoro djece, blizanke od 16 i pol su se probudile i jako prepale, a decki (10 god i 1 god i 8 mj) spavaju i nisu hvala Bogu nista osjetili. Pišem vam iz Brezovice, Grad Zagreb.”

VEZANE VIJESTI

“Jako je treslo u Koprivnici, skočila iz kreveta, ormari i lusteri drmali na najjace, 2 minute PTSPa opet!”

“Javljam se iz Novog Zagreba, potres se osjetio jako. Međutim bio je drugačiji nego onaj najjači u Zgb. Više je podrhtavalo nego treslo kao prošli puta. Ko’ da se sada namještala zemljina kora a ne odvajala.”

“Gornja Dubrava 6,27

Ljuljalo kao u čamcu dugim amplitudama i trajalo dulje nego obično kao nikad stati. Nove štete nema samo stara više zijeva”

“Osjetilo se i u Varaždin u, treslo je neki par sekundi.”

“Nešto prije 06:30 u Brezniku Plešivičkom kraj Jastrebarskog osjetilo se snažno podrhtavanje – ljuljanje bez uobičajene tutnjave koja obično prati tu seizmološku aktivnost.”

VEZANE VIJESTI

“Osjetio se u Osijeku, na visim katovima.”

“Zdravo, pisem iz Cazina (BiH) potres se jako osjetio, sve po kuce se zdrmalo, sudje padalo, mnogo jace nego prosli potres kad je bi u Zagrebu, sad trebamo tek vidjeti koja je steta nastala. Lijep pozdrav iz Cazina”

“Bože, ne opet”

“Strogi centar. Prvo sam pomislio; Bože ne opet…kad je stalo – Pa dobro dokle više, kada će završiti ova godina…

Procjena mi je bila 4.9 do 5.2, nije ništa padalo po stanu ali je drvena konstrukcija škripala…a tek smo vratili zabatni zid srušen u prošlom potresu…dimnjak još nije izgrađen…. stvarno… dokle više?”

“Probudio me snažan potres, Škripali i tresli se ormari, bio drugačiji od onoga u prolječe. Pomislila sam da nije epicentar u Kašini već negdje drugdje, užaš što nas snašlo ponovno.”

Tijek događaja iz minute u minuru pratimo na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!