Ministar Butković: Moje intelektualne i političke sposobnosti su srednje razine

Vijesti 21. velj 202211:03 > 11:27 4 komentara
N1

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, komentirao je smjenu ministra Darka Horvata, kao i mogućnost rekonstrukcije Vlade, istaknuvši da je parlamentarna većina stabilna.

“Mogu reći samo ono što znam, ono o čemu je govorio i premijer, da je stabilna parlamentarna većina. Mi ćemo danas imati stranačke sastanke. Ne mogu govoriti o ničemu, nego da je stabilna parlamentarna većina, da će stranka o tome svemu raspraviti, o novonastaloj situaciji i da će se odgovarajuće odluke donijeti”, rekao je Butković.

VEZANE VIJESTI

Dodao je da će se nakon sastanka stranačkih tijela i vrha stranke, održati i koalicijski sastanak. “Zasad je parlamentarna većina stabilna. Nisam zabrinut. Vidite da radimo svoj posao”, rekao je Butković.

Novinarka je ministra Butkovića pitala koji su to resori koje bi on mogao preuzeti o eventualnom preslagivanju Vlade.

“Gospođo moja, kud ću ja više preuzeti? Imam resor od 56 velikih tvrtki. Moje intelektualne i političke sposobnosti su srednje razine, ja bih rekao, ne bih mogao više ništa preuzeti”, rekao je Butković.

Uhićenje dojučerašnjeg kolege iz Vlade iznenadilo ga je. “Naravno da me iznenadilo, kao sve nas u Hrvatskoj. Ja nisam previše razmišljao o tajmingu, mi moramo nastaviti raditi svoj posao. Svoje stavove oko budućnosti u stranci reći ću na stranačkim tijelima”, rekao je Butković.

Na pitanje je li rješenje rekonstrukcija Vlade ili samo zamjena za Horvatovo mjesto u Vladi, Butković je rekao da na to ne može odgovoriti. “Moram vidjeti što će druge kolege reći, informacije koje čitamo u medijima ne znamo jesu li prave, o svemu ćemo raspravljati i onda ćemo reći svoj stav. U ovom trenutku ne bih špekulirao”, rekao je Butković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare