Relković: Kazne Puljku gore su od svih afera koje su se dogodile u Hrvatskoj

Vijesti 04. tra 202317:38 1 komentar
Igor Soban/PIXSELL

Ivica Relković, stručnjak za politički marketing i savjetnik stranke Centar, gostovao je u Newsroomu gdje je pričao o kazni splitskom gradonačelniku Ivici Puljku i o izborima koji Hrvatsku čekaju 2024.

“Upozorili smo još nakon prošlih izbora u Splitu da će klijentelizam i korupcija biti glavne teme sljedećih izbora. Kažu da se HDZ-u sada ne lijepe nikakve optužbe, ali stvari više ne funkcioniraju po sistemu naljepnice, već pune čaše. Pitanje je koja će kap preliti času. To ćemo vidjeti na sljedećim izborima. Korupcija i klijentelizam će odlučiti izbore“, kazao je Relković. Dodao je i da će sigurnost i energetika po prvi puta biti važne izborne teme u Hrvatskoj.

Komentirao je i kazne koje je splitski gradonačelnik Ivica Puljak dobio na svoje ime, radi navodne nepravilnosti u dokumentaciji o rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmacija.

“Ovako nešto se u Hrvatskoj nije dogodilo. Puljak je kažnjen za period u kojem nije mogao djelovati. On ne može biti kažnjen kao odgovorna osoba. Čudim se hrvatskoj akademskoj zajednici koja nije reagirala, možda se boje za svoje pozicije, ali ovo je veće od ijedne afere u Hrvatskoj. Riječ je o dokidanju primopredajne demokracije. Primopredajni zapisnik je biblija primopredaja demokracije“, objasnio je Relković, te dodao kako je riječ o kazni koju treba adresirati na Grad Split, a ne za onoga tko je naslijedio poziciju.

N1

Relković vjeruje kako je riječ o politički motiviranoj odluci. Smatra da netko na niskoj, tj. regionalnoj razini ovako nešto ne može pokrenuti.

“Puljak je dva puta pobijedio HDZ. Kasnije je poručio da ih želi pobijediti i na nacionalnoj razini.  Pobijedi li HDZ na parlamentarnim izborima, Zoran Milanović će ostati predsjednik. Pobijedi li pak SDP,  Milanović će teško ostati predsjednik. No treće stvari boje se svi. Ako pobijedi netko treći, oni će pobijediti i na parlamentarnim i predsjedničkim izborima“,  zaključio je Relković.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare