“Richter poziciju ravnatelja Srebrnjaka već koristi za političko djelovanje”

Vijesti 07. lis 202117:07 > 20:44
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Politička tajnica SDP-a i saborska zastupnica Mirela Ahmetović u Newsroomu je komentirala odnos sa starijim partnerima Možemo!, poteze novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića kao i današnju sjednicu Predsjedništva.

Mirela Ahmetović smatra da je komunikacija Možemo i SDP-a kako treba, no očekuje preispitivanje odluke Upravnog vijeća bolnice Srebrnjak koja je za novog ravnatelja izabrala Darka Richtera.

VEZANE VIJESTI

“Provedba programskih aktivnosti i smjernica na kojima je inzistirao SDP, to su bili uvjeti za partnersto u Zagrebu. Ovo s posljednjim imenovanjima ne veseli SDP, nismo konzultirani i ne možemo to podržati. Očekujemo da se ta odluka preispita jer se osoba na čelu bolnice Srebrnjak ne može smatrati objektivnom da ne diskriminira pacijenta. Razgovori s gradonačelnikom su otvoreni, nadam se da će se situacija riješiti”, kazala je Ahmetović i dodala:

“Očekujemo da se odluka preispita. Jasno je naznačeno kako se imenuju osobe, no inzistirat ćemo prije svega da se poštuju građani, a to su i djeca. Zadnje objave Richtera na Facebooku pokazuju da ne poštuje sve ljude u ovom gradu, a time i djecu. Inzistiramo da se drži stručnih smjernica svog djelovanja na poziciju na koju je izabran, inače za njega ne bi smjelo biti mjesta na toj poziciji.”

Na pitanje može li jedno takvo imenovanje izazvati pucanje suradnje s Možemo, rekla je:

“Ne vjerujem da će do toga doći, mislim da se u partnerskom odnosu dijalogom mogu riješiti nesporazumi. Važno je da Richter ne koristi tu poziciju za političko djelovanje, što je već počeo na Facebook profilu, važno je da to oni vide i u početku zaustave. Ako to ne mogu, ako se Richter tome opire i želi politički djelovati, onda ova dužnost nije za njega.”

Komentirajući situaciju s Holdingom u kojoj se našao gradonačelnik, Ahmetović ističe da mu treba dati priliku:

“Iz pozicije čelnice lokalne samouprave jedno je promatrati tu poziciju izvana, a drugo je kad sjedneš u tu stolicu i pokušaš nešto ispravno napraviti. Mi u SDP-u nismo bili u potpunosti zadovoljni načinom imenovanja tih osoba jer je gradonačelnik obećavao imenovanja putem natječaja što se nije dogodilo u ovom slučaju, no on je to opravdavao hitnošću. Uz povjerenje izabranom gradonačelniku kojem treba dati priliku, prihvatili smo ta imenovanja, a i ne treba se za sve pitati SDP, mi smo junior partner.

N1

Mi imamo iskustvo, znamo što znači upravljati gradom, a istovremeno rješavati probleme pojedinog građana. Platforma Možemo na to nije navikla jer nisu sudjelovali u takvim političkim procesima. Nije im lako, početnici su, to je teška dužnost. Dajmo im šansu, pomozimo im, mi ćemo im biti na pomoć.”

Stegovne mjere – kraj krize u SDP-u

Osvrnula se i današnju sjednicu Predsjedništva SDP-a

“Žao mi je da se postavlja pitanje što je ostalo od SDP-a. Svaki član je jednako vrijedan i zastupnici nisu vredniji od bilo kojeg člana. Klub SDP-a je također dužan poštovati odluke središnjeg tijela. Slijedi sjednica Predsjedništva koje je zaduženo provesti odluke Glavnog odbora. Razgovarat će se o postupanju dijela zastupnika u Klubu SDP-a. Ako se odluka GO-a ne poštuje, podliježe se stegovnim mjerama, od suspenzije do izbacivanja. Predsjedništvo će danas razgovarati o tome koju stegovnu mjeru primijeniti. Time će se ova priča završiti.”

Vjeruje da će Predsjedništvo odlučivati pojedinačno o svakom od 14 članova koji se nisu složili s odlukom Glavnog odbora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.