Ostavku dao Darko Richter, ali i Upravno vijeće Srebrnjaka!

Vijesti 08. lis 202113:36 > 15:571 komentar
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Dr. Darko Richter povukao se iz izbora i imenovanja na mjesto ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, potvrđeno je za N1.

Poručio je da nije želio praviti probleme i biti na teret članovima Upravnog vijeća niti ljudima iz Grada kojima se zahvaljuje dodajući kako su bili su maksimalno pristojni prema njemu.

VEZANA VIJEST

Odstupa i Upravno vijeće bolnice, kaže Richter.

“Oni su također dali ostavke. Jesu me izabrali, ali me još nisu instalirali. To se trebalo dogoditi u srijedu. No, predsjednica Sanja Kovaček mi je rekla da nakon ovoga s tim portalom i tim Srbima, ne mogu više izdržati”, rekao je Richter za Dnevnik.hr, dodajući da je on mogao biti maligan i inatiti se pa inzistirati na imenovanju, ali da mu to ne pada na kraj pameti.

Richter kaže da je s Upravnim vijećem imao dobru suradnju iako su se vidjeli jednom ili dvaput, a i da su i s gradske strane bili vrlo kulturni. “Ali onda vidite ove priče s tih portala, vade mi nešto iz konteksta i krivo citiraju”, kaže Richter.

A riječ je o snimci s jednog skupa Hrvatske pravoslavne crkve na kojem je on govorio o detaljima iz svoje obitelji. Tako je naveo da se u njegovoj obitelji prenosila izreka njegove prabake: “Ne vjeruj Srbinu”.

Richterov tadašnji govor možete pogledati od 2:39 na snimci.

Richter je za ravnatelja izabran početkom tjedna. Dobio je četiri od šest glasova članova Upravnog vijeća. Po jedan glas dobili su kandidati Ivan Pavić i Mirjana Turkalj.

Richterov izbor, podsjetimo, izazvao je burne reakcije jer je ovaj liječnik 2010. godine dao krajnje kontroverzne izjave o umjetnoj oplodnji. Richter je tada u intervjuu Glasu Koncila izjavio da su supruga i on bili protiv umjetne oplodnje jer ona “na neki način predstavlja silovanje u epruveti”, a pozivao se i na Božje zakone.

Richterov izbor u srijedu je komentirao i gradonačelnik Tomašević, koji je rekao da se ne slaže s njegovim izjavama, ali da se radilo o odluci Upravnog vijeća.

“Mi smo to pravno provjerili i nema suglasnosti koju treba dati Grad. Radi se o javnom natječaju, točno je propisano tko donosi odluku, Upravno vijeće je donijelo odluku, ona je finalna. Oni smatraju da je od svih kandidata Darko Richter bio najbolji izbor, iako se ne slažu s njegovim političkim stavovima. Ne slažem se niti ja. Oni su donijeli odluku prema stručnim kriterijima, vjeruju da je on najbolji kandidat”, rekao je tada Tomašević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar