Sabor danas o interpelaciji oporbe o radu Vlade na obnovi od potresa

Vijesti 26. sij 202306:35 0 komentara
N1

Hrvatski sabor u četvrtak će raspraviti interpelaciju oporbe o radu Vlade vezano uz obnovu od potresa.

Riječ je o interpelaciji o saniranju posljedica potresa i obnovi koja je na inicijativu SDP-a na dnevni red Sabora uvrštena još 2021. no kako su svi problemi od tada još aktualni, oporba ju je sada odlučila „pogurati” na raspravu prikupivši 30 potpisa.

Kažu kako interpelacijom ‘žele natjerati Vladu’ da ubrza obnovu i traže da se pristupi izmjenama Zakona o obnovi, pojednostavi potrebna dokumentacija, osiguraju dodatni kadrovski kapaciteti, transparentnije obavještava javnost što se poduzima u obnovi te da se paralelno uz obnovu provodi revitalizacija Banovine.

Zastupnici će prije toga raspraviti Plan usklađivanja domaćeg zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije za 2023., kojim se predviđa donošenje ukupno 35 zakona, među njima i zakona o subjektima koji se bave djelatnošću otkupa i naplate potraživanja.

Raspravit će i izvješće o tri uredbe koje je Vlada donijela na temelju zakonske ovlasti, odnosno dok Sabor nije zasjedao.

Riječ je o Uredbi o Zakonu o hitnoj intervenciji za rješavanje pitanja visokih cijena električne energije te uredbama o dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti i o izmjeni Zakona o obveznim odnosima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!