Oporba se dogovorila, kreću u opoziv Beroša: Neka on razmisli par dana

Vijesti 21. tra 202107:23 > 10:31 1 komentar
Robert Anić/Pixsell

Saborska opozicija sastala se danas ujutro kako bi razgovarala o mogućem pokretanju opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša. Kako javlja naša reporterka Katarina Brečić, oporba će pokrenuti opoziv ministra Beroša.

Inicijativa za to došla je iz SDP-a, koji i sam može prikupiti potreban broj potpisa za zahtjev za opoziv, najmanje 31, ali o tome su se danas konzultirati s ostatkom opozicije.

Pokreću opoziv

“Postoji potpuni konsenzus da Vili Beroš mora otići, uskoro pokrećemo postupak opoziva, dat ćemo mu da malo razmisli o svemu što se događa u zdravstvenom sustavu i hoće li otići. Za nas je stvar jasna, on mora otići”, rekao je SDP-ov Peđa Grbin nakon sastanka. Grbin je rekao da je i Silvano Hrelja (HSU) za opoziv ministra zdravstva.

peđa grbin
N1

“Vili Beroš služi premijeru kao smokvin list, oko neupravljanja covid krizom i upravljanja zdravstvenim sustavom. Jasno nam je da će kroz nekoliko dana ili tjedana, kad ova inicijativa dođe na dnevni red, premijer zdušno braniti ministra, a onda će nakon mjesec, dva, tri od njega tražiti ostavku. To je Plenkovićev modus operandi, on troši ljude pa ih odbaci kao stare krpe, a svoje loše odluke pokriva njima. Sjetimo se u prvom valu covida, premijer je preuzimao zasluge, a sada, u ovom valu ne preuzima odgovornost”, rekla je Sandra Benčić iz Možemo.

Razlozi za opoziv

Razlozi za Berošev opoziv su više nego jasni – bolnice su ostale bez lijekova, pa da se ništa drugo nije dogodilo, to bi u svakoj drugoj zemlji značilo da se traži opoziv ministra zdravstva, rekao je u ponedjeljak predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Ministar Beroš na to odgovara da se radi o predizbornoj kampanji, a da je pravo pitanje koliko oporba spremna podržati promjene u zdravstvu.

Premijer Andrej Plenković uzvraća pak da će parlamentarna većina braniti Beroša ako oporba pokrene inicijativu za njegov opoziv.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare