Saborski Odbor za Ustav bez kvoruma, došli samo HDZ-ovi članovi

Vijesti 27. ruj 202211:47
Izvor: N1/Ilustracija

Zbog nedostatka kvoruma, odnosno nedolaska oporbenih članova, saborski Odbor za Ustav i Poslovnik nije se u utorak očitovao o prigovoru Dalije Orešković (Centar) na odluku predsjedavajućeg akademika Željka Reinera (HDZ) da iz Sabornice udalji HSS-ova Željka Lenarta.

Od 13 članova Odbora na sjednicu ih je došlo samo šest i to HDZ-ovih: predsjednik Odbora Dražen Bošnjaković te članovi Branko Bačić, Marija Jelkovac, Damir Habijan, Nikola Mažar i Kruno Katičić.

Uz izuzetak Milorada Pupovca (SDSS) i Vesne Nađ (Socijaldemokrati), ostali se, prema dostupnim informacijama, nisu ispričali za nedolazak.

Potpredsjednik Sabora akademik Reiner prošli je četvrtak, tijekom rasprave o radu HERA-e u prošloj godini, iz Sabornice udaljio HSS-ova zastupnika Lenarta koji nije mirno prihvatio tu odluku, prozivajući Reinera da mu ne da govoriti, odnosno da ga želi ušutkati.

“Mislite da ćete nam začepiti usta, nećete”, poručio mu je tada Lenart koji se zbog kazne nije obratio Odboru, ali je to učinila zastupnica Orešković, prigovarajući zbog izrečene stegovne mjere. Orešković je došla na sjednicu Odbora, ali kako ona formalno nije otvorena, javnost nije dobila priliku čuti detalje njenog prigovora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar