Sandra Šikić: Na Velesajmu se do daljnjeg cijepi isključivo drugom dozom

Vijesti 28. lip 202120:19 0 komentara
N1

Sutra se cijepi na još tri lokacije bez naručivanja u Zagrebu. Iako se cilj na razini države od 50 posto do 1. srpnja neće ostvariti, Zagreb je prvom dozom cijepio već 51 posto ljudi.

”Na Zagrebačkom velesajmu provodi se docjepljivanje, odnosno cijepljenje drugim dozama. Ako se građani drže termina, to je jedna od mogućnosti da se gužve izbjegnu. Na Velesajmu su do daljnjeg isključivo druge doze”, rekla je za RTL zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić.

Gdje se u Zagrebu može cijepiti bez najave?

Šikić kaže kako na Velesajam nije moguće doći bez najave.

”Ali dobra je stvar što je u gradu Zagrebu započelo cijepljenje bez prethodnog naručivanja na nekoliko punktova u gradu. To su Dom sportova, Gimnazija “Lucijana Vranjanina” i dvorana Srednje škole Jelkovec. Tamo je moguće od sutra tijekom jutarnjih sati, od 8 do 12, odnosno popodne od 14:30 do 19 sati”, pojasnila je Šikić.

Prvom dozom u Zagrebu cijepljeno 51 posto građana

Na tim lokacijama se i prije provodilo cijepljenje, ali od sada pa do 2. srpnja ne treba najava. Na punkt u Rockefellerovoj mogu doći ljudi iz svih dijelova zemlje.

”Zagreb je već cijepio prvom dozom 51 posto građana, a drugom dozom 38 posto. Zagrepčani su dovoljno osviješteni o potrebi cijepljenja, a mi pozivamo i dalje”, rekla je Šikić.

”Što prije postignemo kolektivni imunitet, sigurno je ćemo skinuti maske i vratiti se starom normalnom. Mi bi voljeli to što prije, ali mislim da prije jeseni neće biti moguće. Pozivamo sve da ne kalkuliraju”, dodala je.

”Do sad smo cijepili kroničnu djecu. Pozivamo sve da se jave ako su zainteresirani, da se procijepe i djeca”, kazala je Šikić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!