Sastanak u Klasičnoj gimnaziji prošao bez zaključka, čekaju nalaz inspekcije

Vijesti 08. srp 202214:251 komentar
Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL

Sastanak školskog odbora zagrebačke Klasične gimnazije održan u petak zbog slučaja navodnog pritiska na profesore te škole radi podizanja već zaključenih ocjena, završio je bez zaključka jer još nije gotov nadzor prosvjetne inspekcije.

“Školski odbor danas nije ništa zaključio jer čeka na nalaz inspekcije za koji treba još nekoliko dana”, doznaje Hina od člana odbora po završetku sastanka.

VEZANE VIJESTI

Sanja Musić Milanović, supruga predsjednika Republike, uputila je 24. lipnja mail ravnateljici škole svoga sina, razredniku i školskoj psihologinji, u kojemu upozorava na nepravilnosti na nastavi matematike. To je izazvalo val reakcija u medijima zbog navodnog pritiska predsjednikove supruge kako bi se njezinu sinu povisile već zaključene ocjene.

Jutarnji list tvrdi kako je Musić Milanović izvršila pritisak da su njezinu sinu već zaključene ocjene iz četvorki promijenjene u petice.

Prosvjetna inspekcija po službenoj je dužnosti pokrenula postupak o navedenom slučaju koji je još uvijek u tijeku, a rezultati se očekuju početkom sljedećeg tjedna.

Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi člankom 76. definirano je da učenik ili roditelj koji nije zadovoljan zaključenom ocjenom iz pojedinog nastavnog predmeta ima pravo u roku dva dana od završetka nastavne godine podnijeti zahtjev nastavničkom vijeću radi polaganja ispita pred povjerenstvom, koje se provodi u roku dva dana od dana podnošenja zahtjeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar