SDP traži od Bandića izvješće o stanju u odgojno-obrazovnim ustanovama

Vijesti 12. sij 202119:31 0 komentara
Lara Kvesić, Matej Mišić, SDP
Patrik Macek/PIXSELL

Klub zastupnika SDP-a jutros je, u Gradskoj skupštini, podnio prijedlog zaključka o stanju odgojno-obrazovnih ustanova nakon nedavnih potresa u kojem traže od gradonačelnika da u roku od 30 dana od donošenja dostavi izvješće kako bi javnost mogla dobiti jasan pregled stanja u gradskim školama

SDP-ova gradska zastupnica Lara Kvesić istaknula je da SDP kontinuirano apelira da se obnova Grada Zagreba ubrza. Podsjetila je na SDP-ove prozivke da u gradu još uvijek otpadaju dijelovi zgrada i da je u pitanju sigurnost građana te da se obnova škola i vrtića mora ubrzati. Kvesić je istaknula da gradonačelnik ne sluša apel oporbe i da je sada situacija eskalirala što se vidi iz peticija koje pokreću roditelji jer se boje pustiti djecu u škole, a čije napore SDP podržava.

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Matej Mišić najavio je kako će u Skupštini predati prijedlog zaključka o stanju u odgojno-obrazovnim ustanovama u Gradu Zagrebu nakon potresa 28.i 29. prosinca prošle godine.

Tražimo popis odgojno-obrazovnih ustanova koje su pretrpjele materijalnu štetu i koje nisu sigurne za uporabu. Također tražimo izvješće o stanju u odgojno-obrazovnim objektima u izgradnji, kao i u visokoškolskim ustanovama, rekao je Mišić.

Pozvao je predsjednika zagrebačke Gradske skupštine da ne odugovlači sa sazivanjem skupštinske sjednice, jer građani grada Zagreba nemaju vremena čekati.

Predsjednik gradskog SDP-a Gordan Maras zatražio je da statičari u roku od pet dana pregledaju zgrade zagrebačkih škola i vrtića i utvrde jesu li, nakon potresa od prije dva tjedna, sigurne za održavanje nastave koja počinje u ponedjeljak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!