Šef HGSS-a: Čak i da se kolega unosio u lice, je li to razlog da ga se prebije?

Vijesti 02. velj 202315:29 2 komentara
Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon što je policija danas objavila da je zbog incidenta na Platku prijavljeno pet osoba, uključujući i ozlijeđenog HGSS-ovca, vijest je komentirao i njegov kolega, pročelnik HGSS-a Marko Andrić.

“Ne znam koji su temelji za prijavu. Ako je riječ o tome da je netko išao braniti svog kolegu možda je to samo procedura zbog eventualnog remećenja javnog reda i mira. Ne razumijem se u te procedure. Ne vidim razloga da bi netko od članova HGSS-a bio prijavljen. Naš prijatelj je prvi napadnut i kasnije se sve odvijalo u smislu obrane i udaljavanja napadača. Sad kada prvi put čujem tu informaciju, moram priznati da nisam očekivao prijavu na ljude koji su intervenirali na napad na njih same”, rekao je Andrić za Index.

Upitan za snimku na temelju koje policija tvrdi da je HGSS-ovac prvi započeo s provokacijama, Andrić je odgovorio:

“Mislim da je to apsolutno netočno, a u slučaju da je unošenja u lice bilo, zar je to razlog da se nekoga brutalno prebije?”

Ispričao je i što se događalo na dan napada. S kolegama se, naime, u nedjelju navečer opuštao u lokalu nakon što su na skijalištu tog dana imali dežurstvo, a i sudjelovali u akciji spašavanja. Upravo je jedan od kolega koji će kasnije biti napadnut svega dva sata ranije sudjelovao u spašavanju dvije izgubljene planinarke kod Kleka.

Usto je rekao da su iz lokala koji se nalazi u podnožju skijaške staze Radeševa na Platku vidjeli driftanje automobilom po snježnoj stazi. Automobil se u međuvremenu zaglavio, na što nisu obraćali previše pozornosti.

U međuvremenu je njegov kolega krenuo kući s djevojkom te su ga ispred lokala napala trojica. Jedan od poznanika, koji je prvi vidio napad, pokušao mu je pomoći, ali je također zadobio ozljedu.

“Istrčali smo van kako bismo obranili prijatelja koji je od udarca pao u snijeg, pokušao se dići u sjedeći položaj i onda s leđa dobio još jedan brutalan udarac nakon čega je pao u nesvijest”, ispričao je Andrić.

Prema Andrićevim riječima, stvorio se metež u kojem je 15-ak ljudi iz lokala pokušalo pomoći napadnutima, a rekao je da su napadači vikali te u nekoliko navrata istaknuli da su istrenirani borci.

Andrić nam je ispričao da je on zvao policiju i hitnu pomoć te da je izjavu policiji dao odmah na licu mjesta. Kaže da mu nije logično da su ga na razgovor ponovo zvali tek nakon tri dana.

Odgovarajući na pitanje kako su ozljede izgledale na licu mjesta, Andrić je kazao:

“Izgledalo je jako ružno. Kolega koji je dobio jaki udarac u glavu odmah je pao u nesvijest i beživotno ostao ležati na snijegu. Tu smo priskočili onako kako znamo – stavili smo ga na bok, provjeravali dišni put, a zbog sumnje na ozljedu kralježnice smo ga imobilizirali te smo mu pružili kisik. Drugom ozlijeđenom imobilizirali su ruku koja ga je boljela, a kaže da je za ozlijeđenu djevojku saznao tek kasnije te da u cijelom tom metežu nije vidio napad na nju.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE VIŠE

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare