Šef sindikata policije: Nevezivanje pojasa košta više nego napad na policajca

Vijesti 01. pro 202210:12 0 komentara
N1

Povodom slučaja napada na policajca u Splitu gost Novog dana bio je šef sindikata policije Dubravko Jagić koji je govorio o nezaštićenosti policijskih službenika.

“To je čisti pokušaj ubojstva. Ne može netko reći nisam vidio nekoga. To su grozne stvari koje se ne bi smjele događati u ovoj državi. Policajac je ogledalo države, on je taj koji štiti građane i njihove živote, imovinu te izlaže svoj život, kao što smo vidjeli čisti primjer u ovom slučaju. Radi se o tome da svi naši policijski službenici su nezaštićeni. Sustav ne stoji iza njih”, rekao je Jadić.

Dodao je da ga je ozlijeđeni policajac pokušao propisno zaustaviti. “Bio je vidno obilježen, u pratnji starijeg i iskusnijeg kolege”, kazao je pa istaknuo da je napad na službenu osobu – napad na državu.

VEZANE VIJESTI

“Mi kao Sindikat policije Hrvatske godinama upozoravamo da se bilo koji napad na policajca, bilo verbalni ili fizički, ne tretira kao prekršaj nego kao kazneno djelo. Ako policajac nije siguran i ne može zaštititi sebe kako treba, onda ne može zaštititi niti građane. Tu onda nema sigurnosti”, poručuje Jagić.

Kritizirao je i kazne za napad na policijske službenike koje su simbolične.

“One su praktički stimulirajuće, a ne sankcionirajuće. Radi se o tome da nevezivanje pojasa košta više nego napad na policijskog službenika”, poručio je.

Podsjetio je i na slučaj Kapetanović. Počinitelj koji je pregazio i usmrtio policajca, tvrdi Jagić, dobio je minimalnu uvjetnu kaznu.

“Dok se ne bude rigoroznije kažnjavalo, neće biti mira”, zaključuje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!