Šef SOA-e u prezentaciji imao fotografije Ivane Knoll, u Saboru spomenuo Modrića

Vijesti 21. ožu 202311:18 1 komentar
Sportimage/Alamy Live News, Patrik Macek/PIXSELL, Ilustracija

Ravnatelj VSOA-e Ivica Kinder je svojim dolaskom na prošlotjednu sjednicu saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost, kako bi podnio izvješće o radu za 2022., u drugi plan potisnuo sve što se događalo vezano za taj zatvoreni sastanak.

Novi list piše da je na samoj sjednici možda najintrigantniji podatak članovima Odbora i ostalim zainteresiranim zastupnicima ponudio ravnatelj SOA-e Daniel Markić.

On je, naime, predstavljajući svoje izvješće za prošlu godinu, demantirao da za njegovu sigurnosnu agenciju rade – Luka Modrić i Ivana Knoll.

Kapetana hrvatske nogometne reprezentacije je Markić spomenuo tek usput, SOA je već u svom izvješću za 2020. odbacila tvrdnju srpskog dnevnika Blic da je osobno Modrić financirao njezine aktivnosti u Srbiji. Markićev je naglasak bio na djevojci koja nogomet samo prati s tribina i u tome je naročito bila uspješna na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Fotografije Ivane Knoll “u kockicama” preplavile su tada i inozemne medije, a njezin profil na Instagramu bilježio je ogroman rast pratitelja. Nije to promaknulo ni štovateljima slavnog lika Ilije Čvorovića iz filma Balkanski špijun, koji je bio uvjeren da ‘ništa nije onako kao što izgleda’. Jedan od njih, srbijanski ekspert za sigurnosna pitanja Ilija Kajtez, došao je do zaključka, koji je objavio u televizijskom intervjuu tijekom prvenstva u Kataru, da je Ivana Knoll zapravo proizvod zapadnih špijuna, “čiji je podizvođač hrvatska obavještajna služba”.

Naša najpoznatija navijačica, kako joj se tepa u Hrvatskoj, odmah je reagirala na navode dotičnog stručnjaka. Doduše, nju je najviše povrijedilo što se u tom intervjuu netočno govorilo da na Instagramu ima dva milijuna pratitelja, a imala ih je u to vrijeme već tri milijuna, ali izjavila je i da “nije čula veću budalaštinu” od toga da je ona u Kataru na specifičnom zadatku.

Ravnatelj Markić je u videoprezentaciju koju je održao u srijedu, u dijelu koji se odnosio na regiju, stavio i fotografiju vatrene navijačice, doznajemo ipak ne jednu od onih u kojima je Ivana Knoll samo u oskudnom crveno-bijelom bikiniju, nego u dresu, i rekao prisutnima da ona, kao uostalom ni Modrić, ne surađuje sa SOA-om. S obzirom na mjesto na kojem je to izrekao, Markiću se može vjerovati, piše Novi list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare