Selak Raspudić o Banožiću i Milanoviću: Pitanje je tko je Staljin, a tko Trocki

Vijesti 02. svi 202212:10 > 13:48
N1

Saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić poručila je u N1 Studiju uživo da će tek nakon što vidi prijedlog izmjena za smanjenje ovlasti predsjedniku RH, koji je jučer najavio ministar obrane Mario Banožić, odlučiti hoće li to podržati ili ne.

“Neozbiljno bi bilo da načelno komentiram prije nego što vidim same izmjene. Činjenica je da imamo loše zakonodavstvo i neusklađene ovlasti, ali prvo trebamo vidjeti o kakvim se izmjenama radi”, obrazložila je Selak Raspudić, kritizirajući krojenje zakona prema simpatijama.

“Zakoni se kroje da bi ostali, a ne zbog pojedinaca”, dodala je.

Smatra da zakoni trebaju biti napisani nedvosmisleno.

“Jedan od najvećih problema u RH je zakonodavni okvir. Mi u četiri godine izmijenimo toliko zakona koliko ih uopće imamo, odnosno jednom godišnje mijenjamo zakone koje smo prethodno donijeli”, kazala je.

vezana vijest

Osvrćući se na izjavu ministra Marija Banožića koji je danas kazao da nije spominjao izmjene nego samo Zakon koji je donio Zoran Milanović i kojim su 2013. smanjene ovlasti Predsjednika, Selak Raspudić je kazala da uopće nije siguran o čemu govori.

“Ne zna koje su ovlasti predsjednika u zakonodavnom procesu. Istodobno, govori o poštivanju procedure koja je protuzakonita. Ako nešto poštujete, ne možete biti protuzakoniti. U kontradikciji je sam sa sobom. Neozbiljno je da kada imamo neke nedorečenosti u Zakonu o obrani, on ne može izaći s konkretnim prijedlozima”, rekla je.

“Vidimo da im je draže svađati se tko je Staljin, a tko Trocki, s obzirom da se očito međusobno brišu s fotografija i ostalih službenim događanja, što je bila ustaljena praksa u SSSR-u. Ovdje je samo pitanje tko je Staljin, a tko Trocki”, dodala je.

vezana vijest

Interesi Hrvata u BiH

Kaže da je Plenkovićeva agenda o problemima Hrvata u BiH samo deklarativna jer u praksi se nije promijenilo ništa.

“Doći novi izborni ciklus, a Hrvati u BiH i dalje neće postojati kao politička bića koja su uspjela izabrati svog predstavnika”, rekla je.

Istaknula je da su mnoge druge zemlje u prošlosti koristile veto za svoje interese, dok Hrvatska nije niti jednom do sada.

“Ljudi uvijek strateške interese s onim što je agenda EU da bi se izborili za svoje interese. To zvuči radikalno. Ja nisam osoba koja je tako promiješala karte”, kazala je Selak Raspudić, dodajući da bi ona prvo pokušala s tihom diplomacijom, a kada bi iscrpila sve druge opcije onda bi pokušali i s ovime.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar