Selak Raspudić o izmjenama dnevnog reda u Saboru: Vidi se u kom grmu leži žeton

Vijesti 12. srp 202211:28 > 12:49 2 komentara
N1

Saborska zastupnica Mosta, Marija Selak Raspudić, u Saboru je komentirala izmjene dnevnog reda sjednice Sabora, kojima se u raspravu ubacuje rasprava o izmjenama Ustava vezano uz referendum.

“Sad se vidi u kom grmu leži žeton. Ovakvo silovanje dnevnog reda, gdje se preko noći pokušava ugurati novu točku, sve kako bi se trenutkom nepažnje onemogućila saborska rasprava i prošvercale ustavne izmjene koje će u praksi ne samo otežati nego onemogućiti referendume u Republici Hrvatskoj sramota je za sve demokratske procedure i prosto je nevjerojatno da postoji ikoja demokratska stranka odnosno zastupnik u Republici Hrvatskoj koji će podržati ovakvo gušenje demokracije HDZ-a i onemogućavanje izjašnjavanja volje hrvatskih građana”, rekla je Selak Raspudić.

Podsjetila je da nas najesen očekuje teška kriza. “Ovo je jedan od rijetkih alata, referendum, putem kojeg se građani mogu aktivno boriti protiv mjera koje će biti unutar te krize i uopće izražavati svoje mišljenje. Sada će im to biti onemogućeno”, rekla je Selak Raspudić.

“Pitaju me ljudi što u 39. tjednu trudnoće radim u Hrvatskom saboru, a moje pitanje kako da čovjek mirno ostane kući, kada zna da se samo čeka trenutak nepažnje, da bi se prošvercalo ovakve i slične zakonske izmjene, koje imaju samo jedan cilj, dokinuti demokratske procese u Republici Hrvatskoj”, rekla je Selak Raspudić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare