Sever o najavi Vlade: To je potez očajnika koji ne želi preuzeti odgovornost

Vijesti 07. srp 202115:32 0 komentara
Krešimir Sever
N1

Ministar rada Josip Aladrović poslodavcima i sindikatima na današnjem bi sastanku trebao predstaviti model vezanja covid potpora i cijepljenja.

Vladin plan je jednostavan – više cijepljenih radnika, veća potpora tvrtki. No poslodavci i sindikati pitaju se kako provesti tu mjeru bez zakonske obveze cijepljenja.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever ističe da nije protivnik cijepljenja, ali da Vlada na pogrešan način pokušava povećati cijepljenost stanovništva.

VEZANA VIJEST

“Prebolio sam Covid i upalu pluća bez odlaska u bolnicu. Moj bratić umro je od Covida. Ozbiljno shvaćam virus te sam se i cijepio. Osobno me frustrira to što je najslabija procijepljenost u Dalmaciji, a tamošnji ljudi očekuju turiste. Znači, svjestan sam problema s kojim se suočava Vlada. Ali model koji predlažu potez je očajnika koji ne želi preuzeti odgovornost, već to prebacuje na poslodavce, a oni će je prebaciti na radnike”, rekao je Sever za tportal.

Naglašava da sve dok cijepljenje nije zakonski obavezno, Vlada nema pravno uporište uvjetovati isplatu potpora tvrtkama brojem cijepljenih radnika.

Isto razmišlja direktor Hrvatske udruge poslodavaca Damir Zorić.

“Meni ta vrsta prisile, mehanizam te prisile nije poznat. Zaista ne znam ni kao poslodavac ni kao njihov predstavnik kako bih izvršio to. Da ste vi radnik, a da sam ja vaš poslodavac i da se ne želite cijepiti – ne znam što bih mogao zakonito poduzeti protiv vas”, rekao je Zorić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!