Sindikalistica Lovrić poručila: “Ovo nije kraj, naša borba tek počinje!”

Vijesti 30. lis 202214:10 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL/N1

Ponuda Vlade sindikatima za povećanjem osnovice plaća prošla je na referendumu među članovima, a o tome je za N1 govorila predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Lovrić.

“Članovi Nezavisnog sindikata izjasnili su se na referendumu, s nešto malo manje od 52% odluka Vlade je prihvaćena. Nije to podijeljnost članova nego smo svi svjesni da su zaposlenici u sustavu obrazovanja zanemareni dugi niz godina”, istaknula je Lovrić u razgovoru s našim Elvirom Mešanovićem pa dodala:

“Na zaposlenike se vrše različiti pristici i nekako im se činilo da im je ovo prilika za izraziti negovodanje protiv svog statusa u društvu i plaće. No, gledajući širu sliku, ovo nije borba samo obrazovnih sindikata, ovo je borba svih zaposlenika javnih službi.”

VEZANA VIJEST

Kaže da, iako je ponuda prihvaćena, poslana je poruka Vladi da ovo nije kraj njihove borbe.

“Upravo ovo ovakvo tijesno prihvaćanje ponude od strane članova Nezavisnog sindikata dobra je prilika da se Vladi još jednom pošalje jasna poruka o nezadovoljstvu zaposlenika obrazovnih sustava u RH. Ovo nije kraj naše borbe, ovo je tek zamašnjak kojim se pokazuje nezadovoljstvo koje ćemo mi iskoristiti u borbi za vlastite ciljeve”, poručila je.

Dodaje da je Nezavisni sindikat uvijek bio sindikat hrabrih ljudi. “Nama naša borba tek predstoji. U ovom trenutku ta povišica od 6% i nije tako zanemriva, daleko je to da bi kao članovi mogli biti zadovoljni, ali je prilika da skupimo snage.”

Ističe da su zaposlenici u obrazovnom sustavu u Hrvatskoj opterećni ne samo borbom za osnovicu nego i borbom za svoje koeficijente i položaj u društvu.

“Ovo je samo prvi korak”, poručila je Lovrić i dodala: “Naša borba ne prestaje, naša borba tek počinje!”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!