Sindikat: Napad na policajca ne može se tretirati kao prekršaj

Vijesti 12. pro 202219:171 komentar
N1/Ilustracija

Sindikat policije Hrvatske (SPH) zatražio je u ponedjeljak hitne izmjene Kaznenog zakona i strože kazne za napad na policijske službenike te je osudio još jedan pokušaj ubojstva policajca i poručio da se napad na policajca, bio verbalni ili fizički, treba tretirati kao kazneno djelo.

Osuđujemo sve češće napade na naše kolege, pa i posljednji napad koji se dogodio u ponedjeljak u mjestu Novom Čiču u blizini Velike Gorice, gdje je vozač pobjegao nakon što je pokušao pregaziti policijskog službenika koji ga je zaustavljao, istaknuo je SPH u priopćenju.

Sindikat policije u priopćenju pita do kada će se tolerirati takvi napadi i što se mora dogoditi da se konačno promijeni zakon.

VEZANA VIJEST

Ističe kako je i prije upozoravao da se napadi motornim vozilom poput spomenutoga trebaju kvalificirati kao pokušaj ubojstva te ponovno apelira na uvođenje novoga kaznenog djela – napada na policijskog službenika motornim vozilom. “Prečesti napadi na policijske službenike dokaz su da su postojeće kazne preblage te da ih treba što prije pooštriti kako bismo zaštitili one koji se brinu o sigurnosti svih hrvatskih građana”, upozorava SPH i dodaje da policajac, ako nije siguran i ne može zaštititi sebe kako treba, nažalost, neće moći zaštititi ni građane.

Sindikat policije Hrvatske ističe kako godinama upozorava da se napad na policajca, bio on verbalni ili fizički, treba tretirati kao kazneno djelo, a ne kao prekršaj.

Zagrebačka policija izvijestila je popodne da traga za vozačem koji je u ponedjeljak pola sata poslije ponoći na makadamskoj cesti u Novom Čiču pokušao pregaziti policajca jer ga je htio zaustaviti, nakon čega je drugi policajac pucao prema audiju.

VEZANA VIJEST

Policija je izvijestila da se nedjelo koje je okarakterizirano kao pokušaj teškog ubojstva policajca dogodilo nakon što su pripadnici mobilne jedinice za nadzor granice u Novom Čiču svjetlosnim signalima pokušali zaustaviti audi zagrebačke registracije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar