Traje sastanak velikih sindikata s Plenkovićem: “Naša očekivanja su velika”

Vijesti 05. lip 202307:14 > 10:17 1 komentar
N1 / Ilustracija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković održava danas radni sastanak s predstavnicima više sindikata javnih i državnih službi koji traže veće plaće.

Uz predsjednika Vlade sastanku prisustvuju potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar financija Marko Primorac, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministar rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ministar zdravstva Vili Beroš te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

“Naša očekivanja od sastanka su velika. Poučeni svim iskustvima od 2019, uvijek kada se premijer uključuje u konfliktnu situaciju, onda je na pomolu i rješenje”, optimističan je u nedjelju bio Željko Stipić iz sindikata Preporod.

Školski sindikati tražili su 10 posto povećanje plaća. Inače – štrajk.

“Ono u čemu smo mi u problemu je da nama za dva tjedna završava nastavna godina i mi sve što ćemo raditi moramo raditi jako brzo”, kaže Stipić.

Sindikat zaposlenih u visokom obrazovanju traže 20 posto veće plaće. Smatraju da imaju pravo na to jer su i drugi tražili, a liječnici dobili. Ipak, očekuju da će premijer svima ponuditi isto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare