Sinjski HDZ kazneno prijavio Bulja

Vijesti 21. pro 202315:32
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Klub vijećnika sinjskog HDZ-a u četvrtak je kazneno prijavio gradonačelnika Sinja Miru Bulja zbog zlouporabe položaja, nezakonitog pogodovanja i trgovine utjecajem u "slučaju Ređija", priopćili su iz te stranke.

U kaznenoj prijavi se navodi da je gradonačelnikovo “činjenje, odnosno nečinjenje omogućilo gubitak prava Grada Sinja da iznimno vrijedne nekretnine ukupne površine 12.474 četvornih metara u središtu Sinja, s pet gospodarskih objekata, kupi za cijenu od 1,3 milijuna eura, odnosno 104 eura/m2 , koje je Grad Sinj mogao koristiti za potrebe mladih obitelji, poduzetnika i društvenih sadržaja”.

HDZ-ovci tvrde da “upornost Bulja u negiranju neoborivih dokaza, nedostavljanje vijećnicima tražene dokumentacije, prebacivanje odgovornosti, besramno laganje građana Sinja i javnosti, ukazuje na njegovu ozbiljnu upletenost u sumnjive i nezakonite radnje kojima je prepustio prostor sinjske Ređije privatnom kapitalu”.

Protiv Bulja je i u studenom podnesena anonimna kaznena prijava zbog “slučaja Ređija”, optužen je da je milijunski vrijedne komplekse i zaštićeno kulturno dobro u središtu grada “kriomice i bez znanja Gradskog vijeća, koje je s obzirom na vrijednost zgrada jedino nadležno donijeti odluku o prodaji i odricanju od prvokupa, prepustio privatnicima i krupnom kapitalu”.

Prostor Ređije ima 12.474 četvornih metara, pravo na prvokup imao je Grad Sinj, a ponuđena cijena je iznosila 67 eura po kvadratu. Kupio ju je poduzetnik iz Splita porijeklom iz Hrvaca.

Bulj je odbacio sve optužbe o zlouporabi i nezakonitom pogodovanju pri kupnji Ređije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.