Škoro: Ne bi me iznenadila suradnja Domovinskog pokreta i HDZ-a

Vijesti 23. velj 202212:19 > 13:29
Bruno Fantulin/PIXSELL

Saborski zastupnik Miroslav Škoro bio je gost N1 Studija uživo. Komentirao je mogućeg nasljednika uhićenog Darka Horvata na čelu Ministarstva graditeljstva.

“U ovom sazivu sam imao jedan poziv na kavu koji nisam prihvatio”, kaže

Za novog ministra graditeljstva, kaže, neće dići ruku u Saboru. Škoro kaže kako Plenković svoje suradnike bira tako da mu moraju biti poznati ili prijatelji. Bivši šef Domovinskog pokreta kaže kako je 22 od 30 ministara koje je Plenković doveo otišlo, a 20 ih je otišlo pod sumnjom u korupciju.

vezana vijest

“Što god da se dogodi, uvijek će HDZ biti tu s 30 posto”, kaže.

Na kavu s nekim iz HDZ-a ne bi pristao, govori. “Naravno da ne postoji bez obzira koliko su se uprli svi da mu imputiraju koješta u zadnje tri godine”, kaže na pitanje postoji li nemoralna ponuda zbog koje bi ipak odlučio podržati HDZ.

“Klub Za pravednu Hrvatsku je klub ljudi koji su u politici malo duže, mi smo artikulirani ljudi, imamo svoje poslove, edukaciju, profesije. Nitko nas nije zvao”, govori Škoro.

“Ne bi me začudilo”, kaže na pitanje o mogućoj suradnji Domovinskog pokreta i HDZ-a. Doživio je, kaže, od Domovinskog pokreta svašta pa ga ne bi iznenadila ni suradnja njegove bivše stranke i HDZ-a.

Rad DORH-a

Govoreći o informacijama da se u zadnji tren odustalo od uhićenja potpredsjednik Vlade Borisa Miloševića, Škoro kaže da je “netko kriv ili nije kriv”. “DOIRH mora biti neovisan. Ovime se pokazalo da možda i je, dat će Bog”, govori Škoro.

“Očekujem da nastave ovo što su radili do sada, dakle, ništa”, kaže Škoro o novom ministru.

Sve o mogućoj rekonstrukciji Vlade pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.